grisrap4_1.jpg 

Remélem, van aki elmagyarázza válogatott játékosainknak, hogy a szakszövetségektől kapott pénz, nem az égből hulló manna, még csak nem is egyik-másik vezető jóindulatának ölébe hulló gyümölcse, hanem a magyar emberek munkájának, verejtékének, nélkülözésének igazgyöngye.

A dolgozók, a vállalkozók adója befolyik a nagy közösbe, amit „állambácsi” szétoszt: az infrastruktúra, a szociális háló fenntartására, ágazati, sport és egyéb támogatásokra, a közintézmények működtetésére stb. Az elosztás lépcsőit megjárva csúsztatja a Magyar Sakkszövetség is a válogatott kerettagok, a válogatott játékosok markába a verseny-költségtérítéseket és havi apanázsokat.  A kérdés az, hogy elvárható-e cserébe, hogy amíg közpénzen „tengeti” életét a sportoló, addig magyarként legyen jelen versenyein.

Történt tegnap, hogy a Szerbiában párra találó és Belgrádban fészket rakó magyar sakkfenomén: Rapport Richárd a Chess.com Speed Chess 2017 chess.com INT-es versenyén az Orosz Alexander Griscsuk elleni küzdelmében Szerb színek alatt játszott.

Szép gesztus ez az új hazának, ám gesztus nélkül marad az Őt pénzelő Ó-haza…

Szerző: Sakk-mester  2017.08.20. 02:51 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása