iq.jpg

Az IFLScience közzétett egy Shane Frederick által 2005-ben megalkotott kognitív reflexiós tesztet, ami csak három kérdésből áll. Most a Yale-en dolgozó professzor úgy állította össze a kérdéseket, hogy már ebből a három kérdésből jól le lehessen mérni, mennyire logikusan gondolkodik valaki.

Lássuk a kérdéseket, amire a leghíresebb egyetemeken tanuló diákoknak mindössze 17 százaléka adott mindhárom esetben helyes választ.

Forrás: Shutterstock
  1. Egy baseballütő és egy baseball-labda 1,10 dollárba kerül. A baseballütő 1 dollárral kerül többe a baseball-labdánál. Mennyibe kerül a labda?
  2. Ha 5 gépnek 5 percbe telik 5 egységet legyártania, akkor mennyi idejébe kerül 100 gépnek 100 egységet?
  3. Egy tó felszínén egy kis területet befed a vízililiom. Ahogy terjed, minden nap duplájára nő a növény által befedett terület mérete. Ha 48 napba telik befednie az egész tavat, mennyi időbe telik befedni a tó felét?
Szerző: Sakk-mester  2018.08.02. 04:04 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása