batumi_georgia.jpg

A férfiak a hetedik, a nők a kilencedik helyről startolnak el a 43. Batumi Sakkolimpián.

A Magyar Sakkszövetség kihirdette a sakkolimpiai kereteket a szeptember 23. és október 6. között a georgiai Batumiban megrendezésre kerülő eseményre. A sakk-drukkereket megdöbbenti, hogy a világranglistán 28. Rapport Richárd nincs a férfi csapatban.

Rapport és a Szövetség anyagi vitába keveredett, melyet eddig nem tudtak feloldani.

"Vélelmezem, hogy Ricsi, tekintettel az anyagiakban lerongyolódott sakkszövetségre kisebb juttatást követelt magának és a csapattársaknak.   Ám a szegény szövetség nem adott alább a rongyrázásban: ragaszkodott a magas apanázshoz..."

A világranglista-hetedik magyar csapat összeállítása: Almási Zoltán (46.), Lékó Péter (52.),  Berkes Ferenc (62.), Gledura Benjámin (155.) és Erdős Viktor (174.).  Csapatkapitány: Balogh Csaba.

Az országrangsorban kilencedik női válogatott tagjai: Hoang Thanh Trang (a női ranglistán 39.), Gara Anita (90.), Gara Tícia (104.), Lázárné Vajda Szidónia (105.), és Terbe Júlianna (336.). Kapitány:  Papp Gábor.

Meglepetés a stabil kerettagnak számító Papp Petra kimaradása, és az is, hogy a honi ranglistán első 15 versenyzőből sem tudott tartalékot vinni az olimpiára a kapitány.

Szerző: Sakk-mester  2018.07.11. 07:56