Sakkmester.jpg

Edzoi Oklevel.jpg

Fidemaster.jpg

 

 

 

Bs10.jpg

 

Mire jó a sakk? 

 

A királyok játékának jótékony hatásai:

Becsületességre, önuralomra, gyors megítélésre, felelősségérzetre, lényeglátásra, pontosságra, szabálykövetésre, önbizalomra, kitartásra, s a kudarcok elviselésére is nevel.

Megtanít az állandóan változó világhoz, a változó helyzetekhez, magához az örökös változáshoz alkalmazkodni, a változásokra folyamatosan éberen figyelni és érdemben reagálni.

 

Fejleszti a logikus és hatékony gondolkodást, az analizáló-szintetizáló képességet, a produktív képzeletet, a kreativitást, a problémaérzékenységet, az összefüggések felismerését, a figyelem koncentrálását vagy megosztását, az emlékezőtehetséget, s a tanulási folyamatokat.

 

A mai tudományos kutatások csak alátámasztani tudják azt, amit  indiai bölcsek - kik harcosok és uralkodók képzésére és fejlesztésére használták a sakkot - már rég tudtak; a sakk ezerszer több, mint játék és mégis játékos formában tanít.

 

 

Szerző: Sakk-mester  2013.03.24. 04:26 Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása