...és, hogy mennyire örvend Nakamura annak, hogy ismét játszhat Carlsennel.…

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 21:33

  All times in Riga (Eastern Europe) Summer Time 14.00 Riga =  15.00 Moscow = 13.00 Central Europe = 7.00 New York Hier staan de live partijen van wedstrijd 1 // Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom //…

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 17:35

  Final Ranking after 7 Rounds Rk. SNo   Name Typ FED Rtg Club/City Pts.  TB1   TB2   TB3  K rtg+/- 1 4 FM Szurovszky Elek S60 HUN 2024 Dunaharaszti 6.0 28.5 2140 2413 15 26.5 2 1 Toth…

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 16:10

Hozom a feladatokat bőven, mert hiszem, hogy tőlem várod azokat és tudom, hogy megoldásuk révén leszel több. Jegyezd le a megoldásokat.

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 16:02

Sötét, hogy meneküljön a mattból Kh6-ot lépett. Megússza élve? Jegyezd le a változatszámítással alátámasztott válaszod.

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 14:38

Könnyű azt meglátni, hogy mit üzen a felszín, azt viszont nehezebb megtudni, hogy miről hallgat a mély. A felszín a Hxa6 lépést üzeni. Miről hallgatott a mély. Válaszodban arról mesélj.

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 12:45

Megkezdődnek a csatározások, jön a kemény mattra-állítás, ám a birodalom visszavág. Hogy ki vág vissza kinek, azt te mondod meg nekem és még lejegyzed az elemzett folytatást is.

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 09:31

Hxf7 lépéssel indítjuk a változatszámítást. Innen kezdhetjük az ipi-apacsolást, a bújócskát, a pacsolást. Sok a búvóhely, te mégis megmondod, hogy ki lesz a hunyó. Jegyezd le mire jutottál.

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 08:04

Ránézel az állásra és rögtön látod, hogy elsütheted az üteged. Elégedett vagy magaddal, hisz pillanatok alatt megláttad a frankót. Aki azt hiszi magáról, hogy azonnal mindent lát, az csak felszínesen fecseg, a mély mondanivaló elmarad. Mondhatom úgy is, hogy ott állsz meg,…

Szerző: Sakk-mester  2013.09.15. 07:04

Sötét a "villából" visszavonta vezérét d6-ra. Világost szinte mámorította az anyagiak hajszolása és leütött g5-re. Mi jött ezután? Jegyezd le.

Szerző: Sakk-mester  2013.09.14. 14:33