st3_royal.jpgst3lasker.jpgst3blathy.jpgst3maroczy.jpg

Budapest sakkéletének fő eseményei a világ legjobb sakkozói által adott szimultánok. 1911 január 26-án Lasker Emanuel világbajnok érkezik Budapestre előadásokat tart és több szimultánt. Az Akadémiai kávéházban 250(!) néző kíváncsi a 30 táblás szimultánra. Délelőtt fél 12-kor kezdődött és éjjel 2 órakor ért véget!!18 nyerés mellett nyolc döntetlen és négy vereség az eredménye, Hat órai játék után-- hogy gyorsuljon a tempó Maróczy Géza beállt Lasker mellé, és innen kétkezes szimultánt játszottak. Másnap Lasker az új játékot "Krieg Sakk"-ot is bemutatta majd megmérkőzött Maróczy és Bláthy Ottó Titusszal akik tanácskozva játszottak ellene. A játszmát a magyar páros nyerte.
st3capabudapesten.jpg
Az új sakk csillag Capablanca, október 22-én mutatkozott be Budapesten, Eredménye 13 nyert, 6 döntetlen és 2 vereség volt. Ő gyorsabb volt éjjel egy órakor ért véget a bemutató.
st3marshall.jpg
A sakk évet Frank Marsall amerikai nagymester szimultánja zárta. Nyert 13 játszmát, döntetlen 6. és elveszített nyolcat!! Erősek voltak a magyar sakkozók.....
eszes_2.jpg
Cikk és fotók: Szilágyi Sándortól
2016 június 17
Szerző: Sakk-mester  2016.06.18. 05:22 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása