SAKKOLIMPIA MOSZKVÁBAN 1956 szeptember 1-25. Elődöntők. IV. forduló, szeptember 4.
A magyar csapat szállása a Kreml és a Nagyszínház közötti Marx Károly sugárúton a 14 emeletes Moszkva szállóban volt. A szállót 2004-ben lebontották, majd jelentős átalakítás után 2009-től újra fogad vendégeket,09041.jpg(térképen a 12 szám jelzi a helyét) Csapatunk a napfényes Szadováján - metróval és trolibusszal - (2.-3. kép)09042.jpg09043.jpg sorsdöntő mérkőzésre utazott a verseny színhelyére, Románia ellen. A 4. csoportban volt legélesebb harc a három továbbjutó helyért. Elhullajtott pontjaink miatt mindenképp győznünk kellett, hogy Románia elé kerüljünk! (3-4 helyen álltunk velük) ROMÁNIA - MAGYARORSZÁG 1,5 : 2,5 ! (Balanel -Szabó 0:1, Barcza - Ciocaltea 1:0, Troianescu - Szilágyi 1:0 ! , Bély dr. - Soós remis.)
szilagyi_gyorgy_jpg_1.jpg
"Szilágyi fogadkozott hogy jóvá teszi előző napi hibáját, de éles gyaloggyengeségeket vállaló felépítésének hátrányos bástyavégjáték lett a következménye. Troianescu pontos technikával győzött" (Bán J.) Nehéz megérteni hogy a fontos mérkőzésen miért marad ki a jól játszó Benkő, és ha Szabó , - jóval kisebb hiba miatt - jogosnak érezte hogy kihagy egy fordulót akkor Szilágyi miért nem? Bizony Bán Jenő nem volt a helyzet magaslatán, 09045.jpgBély szerepeltetésével sem. Rövid, 17 lépéses szalonremit játszott, és a két éltáblásunknak kellett kicsikarni a minimális győzelmet. Csapatunk helyzete - Columbia 4:0-ás győzelme után a görögök ellen - még bízonytalanabbnak tűnt. Már öt csapat harcol a továbbjutó helyekért... A szovjet gárda éljátékosai pihentek , és a Keresz, Szmiszlov, Tajmanov, Geller négyes hozta a négy pontot. Ők már a döntőben érezhették magukat...
eszes_3.jpg
A bejegyzést írta, az archív anyagokat biztosította:
Szilágyi Sándor - Alejandro.
Szerző: Sakk-mester  2016.09.04. 15:27 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása