SAKKOLIMPIA MOSZKVÁBAN: 1956 szeptember 1- 25. Döntő. VI: forduló. szeptember 16.
Argentin - magyar tangó. 09161.jpg09162.jpgBUDAPEST- MAR DEL PLATA. Budapest három ízben volt sakk világversenynek színhelye. Milleneumi sakkverseny 1896, Sakk világbajnok jelöltek versenye 1950, Maróczy Géza emlékverseny 1952. Argentínában Mar del Plata városában rendeztek nagyszabású sakkversenyeket, amelyeken legjobb magyar versenyzőink is játszottak több alkalommal.
Az olimpián a VI. forduló magyar- argentin mérkőzésen világbajnok jelöltekkel kell megküzdeni a magyar triónak. A szovjet csapat legyőzése után újabb - talán még nehezebb erőpróba! Két éljátékosunk kitűnő formában játszott eddig: Öt fordulóban a döntőben Szabó 4 pontot , Barcza 4.5 pontot szerzett! A szemben álló felek a képeken, az argentin csapat. Magyar éljátékosok: Szabó és Barcza.
09163.jpg09164.jpg09165.jpg09166.jpg09167.jpg09168.jpg
Magyarország- Argentína 1,5-2.5. (Szabó- Najdorf remis, Bolbochan- Barcza remis, Benkő- Panno remis, Pilnik- Bély dr. 1:0) A három világbajnok jelölt ellen a magyar trió döntetlenül végzett, úgy hogy Szabó és Benkő esélyei is jobbak voltak. A kétségtelenül erősebb Pilnik legyőzte játékosunkat a 4. táblán és elszenvedtük első vereségünket. A forduló után csapatunk így is tartja dobogós helyét a szovjet és jugoszláv csapat mögött. A 4. helyen álló Argentínával szemben egy pont az előnyünk! A tangóban még mi vezetünk.... Szeptember 16-án Moszkva mellett Belgrádra is figyelt a világ! Mi magyarok különösen -a sakkozónk is - de talán Moszkva politikusai még jobban. Európa bajnoki mérkőzésen a magyar futball válogatott 3:1-re legyőzte a nagyon erős jugoszláv válogatottat! Gólszerzők : Czibor, Kocsis, Puskás. A magyar válogatott Moszkvába készül a "Szbornaja" ellen ! Nyikita Szergejevics ideges, talán ingerült is: Megint a magyarok! Ki táncolja jobban ezt a " tangót"?!...

-----------------------
eszes_3.jpg
A bejegyzést írta: Szilágyi Sándor - Alejandro
Szerző: Sakk-mester  2016.09.16. 10:30 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása