mathe_laszlo.jpgml_belepo.jpgmathe_laszlo0004.jpg

Laci bácsi a kép jobb oldalán.

LETŰNT IDŐK SAKKÉLETÉBŐL 1971 MÁTHÉ LÁSZLÓ levelezési sakkozóra emlékezem...

levelezesi_sakk.jpg

A klasszikus - ma már szinte megszűnt - postai úton történt levelezési sakkról szól a HBM-i NAPLÓ első sakk híre 1971 január 4-én. Máthé László ekkor a D. Közúti Építők NB-II-es sakkcsapatának volt versenyzője és megyénk levelezési sakkozásának szervezője. A cikk rendkívül eredményes tevékenységéről számol be. Országos viszonylatban megyénk levelezési sakkozása -18 nemzetközi csapatmérkőzésével és számos hazai mérkőzéssel az első helyen állt. Ő fedezte fel a levelezési sakkban Csukás Tibort /Kaba/ aki rövidesen magyar levelezési mesteri címet szerzett.

csukas_tibi.jpgA képen Csukás Tibor (középen) látható, a már nyugalmazott sakkozó 2016 május 4-én Nagyszalontán rendezett Derecske - Nagyszalonta testvérvárosi kulturális találkozó szünetében.

A bejegyzést írta és hozzá a fotót és az archív anyagot biztosította: eszes_5.jpgSzilágyi Sándor

Szerző: Sakk-mester  2017.01.08. 14:18 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása