Azon kevesek közé tartozom akik első versenyjátszmájukat - amit írni kell, és időre, órával játszanak - rajtengedélyes versenyzőként rögtön az NB-I-ben játszották le. A Diósgyőr-i Csercsik Ferenc  legyőzése után a Kecskeméti Építők játékosát Losonc Miklóst gyűrtem le. Májusban már a legnevesebb és legerősebb csapata a bajnokságnak:  a Budapesti Vörös Meteor - Portisch, Szabó, Bilek - ámulatba ejtő nevekkel vonult fel ellenünk. Nekem, a tudást a fenti világhírű sakkozóktól - világbajnok-jelöltektől -  magába szippantó csillagos elsőosztályú Sziklay Szabolcs jutott. Akit - szinte mindenki ámulatára -  ekkor, és a következő szezonban - egy éven belül kétszer - is legyőztem. Az őszi szezonban is ejtettem még egy-két skalpot: idetartoznak a Budapesti Spartacusból a Lakatos András és a Tipográfiás Marillai Gábor elleni győzelmeim. A szűk 11 hónap elég volt ahhoz, hogy a városi döntőbe, a vidéki döntőbe és az országos ifidöntőbe kvalifikáljam magam.

 

A nyári és egyéb szünetek - 3 hónap - részemről munkával teltek, a hétvégék egy részét is a munka tette ki - fát és szenet hánytunk ki vagonokból - , az így szerzett pénzből vásárolgattam meg szerény sakk könyveimet. Edzés max heti 2 óra x 4 =8x9= évi: 72 óra! Kedves érdeklődő Apuka! Mennyit edz az Ön gyereke egy év alatt egyéni edző(kk)vel? Havi 25 sakkal töltött napot feltételezve napi 6 órai sakk-elfoglaltsággal számítva= 150x12= 1800 óra!! Vessük egybe a két edzésmennyiséget: Az ön gyermeke huszonötször(!!) annyit edz - huszonöt évnyi mennyiséget egy év alatt, és a minőségről nem is szóltam - , akkor ahhoz huszonötször akkora teljesítmény dukál.  Három év alatt - 75! évnyit!! - több, mint egy emberöltőnyit -  Mit akar ön mérni, mihez....?? 

Szerző: Sakk-mester  2017.11.12. 01:01 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása