budapest_6.jpgRögtön, az I. fordulóban éremosztó fordulóra került sor. A múltévi bajnokság arany és ezüstérmese feszült egymásnak. A holtidényben a DVTK megacélozta magát, ám még így is kevésnek bizonyult ereje a komolyabb ellenállásra. A DVTK volt az egyetlen csapat az I. fordulóban amelyiknek nem sikerült "becsület gólt" - játszmagyőzelmet - szerezni riválisával szemben.

Nem mindennapi eset borzolja a kedélyeket: Ugyanis a magyar színeket a junior VB-én képviselő Kántor Gergely "dobbantott"  a világbajnokság helyszínéről, hátrahagyva csapot-papot, de legfőbbként az utolsó fordulót. Nem tudni, hogy ki és mi motiválta az ifjú sakktehetséget erre a nemtelen cselekedetre, mint ahogy azt sem, hogy mi motiválja ezen eset kapcsán a Magyar Sakkszövetséget, a kushadásra, a cselekvőképtelenségre. 

Reméljük mielőbb megtöri a szövetség a halogatást és a hallgatást és beszélni fog, nem csupán erről az esetről, hanem a pénzek elosztásáról, a tehetségeknek adott tételes és személyre lebontott, bárkitől is származó támogatásokról, a Polgár Judit rendezte "Jövő bajnokainak" versenyén két ifjú Hölgy között különös véget ért döntetlen partiról, a tiszaújvárosi open utolsó fordulójának első asztalnál történtekről...

 

i_fordulo.jpgdvtk_aquaprofit.jpg

 

„Kántor Gergely és Terbe Zsuzsanna a Zalakaroson májusban megrendezett U20-as országos bajnokság győzteseként utazhatott el Olaszországba, míg Julianna már stabil felnőttválogatottnak mondható, így helye van a világbajnokságon. Elképesztően erős mezőnyben kell helytállniuk, a dobogó közeli eredmény óriási bravúr lenne. Azt várom a három magyartól, hogy a mezőny első harmadában, a kiemelési helyük környékén végezzenek, és egyikük se veszítsen Élő-pontot Tarvisióban” – fogalmazta meg az elvárásokat még az indulás előtt Varga Péter, a szövetség ifjúsági bizottságának elnöke.

Szerző: Sakk-mester  2017.11.26. 03:55 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása