setalo_fej_1.gifNagyon örvendek annak, hogy rátaláltam erre a cikkre, ami számomra nem más, mint egy segélykiáltás.

Egy fájó sikoly a tehetségekért, mindazokért akikkel nem bánik tehetségükhöz mérten a szövetségük.

Kik is azok a szövetségek: A szövetségeket a sportegyletek, egyesületek hozták létre azért, hogy szolgálják őket. Közülük sokan szereptévesztésbe esnek, s úgy vélik, hogy őket szolgálni illik, előttük meg kell hunyászkodni, s kegynek kell tekinteni, ha egyáltalán szóra  érdemesnek tekintenek náluk lényegesen tehetségesebbeket ... Olyan szent tehenekké válnak, amelyekre akkor is mosolyogni kell, amikor öklelő szarvval közelednek feléd. 

Szomorú látnom azt, hogy nem is egy szövetségnél a fej elválik a törzstől, s a nyakról csúszik le egészen az ülepig és így  ... na mivé válik? Milyen fejjé?  Igen azzá! A jólneveltségem visszatart attól, hogy e bejegyzésben leírjam mivé - inkább nevezem vízfejnek ezeket az elgurult a gyógyszerem, nem tudom hol áll a fejem szervezeteket.  - Tisztelet a kivételnek! - 

Nagyban segítené a tisztánlátást, ha a közpénzekből, vagy adózatlan juttatásokból gazdálkodó szervezeteknek a gazdálkodása, a tehetségek részére juttatott javadalmazása a nyilvánosság előtt folyna. Így lehetne csak megállítani a stikában-mutyiban, urambátyámos módon, a szépséges Anyukára, netán a módos és kedves megvendégelős Apukára tekintettel áradó pénzfolyamokat.  Egyetlen szempontja lehet a differenciálásnak: a tehetség mértéke és az ahhoz kapcsolódó: rendkívüli munkabírás, szorgalom, akarat, kitartás.

Örömömre szolgálna, ha nem lenne minden érintett, és illetékes füle bedugva Wilson-vattával és meghallaná ezt a segélykiáltást. Elgondolkodna a tényen, mi késztethet egy családot országváltásra.

Tényleg az a hely Magyarország, ahonnan tehetséges embereknek menekülni kell?

Ha van vezető pozícióban ember, akinek még helyén van a feje, talán az, mondjuk a sportért is felelős miniszter - Balog Zoltán, államtitkára: Dr Szabó Tünde- , a tényre és a kritikákra figyelemmel vizsgálatot kezd és kezdetét veheti egy tiszta, átlátható világ.

  ------------------------------------------------

- A Szőllős testvérek, az ifjúsági téli olimpián hetedik Barnabás, Benjámin és Noa váltott országot, mert itthon ellehetetlenült a helyzetük. A három alpesi síző már izraeliként versenyez, írta meg először a 24.hu.

„Más elképzelésünk volt az utánpótlás-nevelésről, mint a magyar szövetségnek, végül ez lett a közös nevező. Nem ezt szerettük volna, de most már örülünk, hogy sikerült az országváltás. Korábban nem tudtunk kooperálni a magyar szövetséggel, de a váltásban segítséget kaptunk, ezért köszönettel tartozunk neki" – mondta az Indexnek Szőllősné Deák Dóra, a három síelő édesanyja. 

A Szőllős család és a szövetség ellentéte nyáron éleződött ki, amikor fegyelmi vizsgálatot indítottak ellenünk. Első fokon Szőllős Benjámin és Barnabás kétéves eltiltást kapott, mert nem megfelelő orvosi igazolásokat adtak be. Az aránytalannak tűnő büntetést később kilenc hónapra enyhítették, de ez már nem számított. Szőllősék szerint bosszút álltak rajtuk, mert többször kritizálták a szövetség gazdálkodását. -

A teljes cikket ITT találod.

Szerző: Sakk-mester  2018.01.05. 10:13 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása