badblankenburgmarktplatz.jpgA résztvevők listáit ITT találod.

 

Ha a táblázatot a feje tetejére állítanánk s úgy vonnánk mérleget a magyar csapatok teljesítményéről, akkor azt látnánk, hogy szereztünk 2 ezüst, 1 bronz érmet és egy 5. helyezést az európai nemzetek versenyén.

A rendezők, a nemzetközi szövetségek és a részvételükkel ezt a silányságot támogató nemzeti szövetségek megcsúfolták az Európa-bajnoki rendszert. Érdeklődés alig mutatkozott ezen verseny iránt. 

Ha a táblázat a helyére billen akkor a magyar küldöttség 4 csapata nyert 40.8 élőpontot és vesztett 358.3-at.

A rendező németek 3-4 csapatot is besuvasztottak egy-egy korcsoportba. Így fordulhatott elő, hogy a 12 éves lányok korcsoportjában a magyar, a francia és cseh nemzeti csapatok, 3 német csapattal megküzdve juthattak éremhez.  Itt szerezték a mieink az ezüstérmet. Lányaink a 18 éves korcsoportban 11 nemzet versenyében a 7. helyet szerezték meg. Fiaink a 12 évesek mezőnyében 7 nemzet versenyében az 5., míg a 18 éves korosztályban 12 nemzet között a 11. helyre sorolták be magukat.

 ---------------------

Nem, hogy nem szerencsés, kifejezetten szerencsétlen 4, (U-12 L), 7, (U-12 F), 11, (U-18 L) vagy 12, (U-12-F)  csapattal rendezni Európai Sakk-csapat bajnokságot. Csődöt mondott a rendező német sakkszövetség, az  ECU és a világ sakkját felügyelő, szervező FIDE is. Ugyancsak kemény kritikával illethetők azok a sakkszövetségek is, akik ehhez, a sakkot, mint sportágat lejárató versenyhez asszisztáltak azzal, hogy 4. résztvevőnek elküldték honi csapatukat. Mivel nem sikerült tisztességesen megszervezni versenyüket, le kellett volna mondani azt, beismerve, hogy képtelenek voltak elvégezni feladatukat. Nem, ők nem ezt tették, hanem közröhej tárgyává silányították a sakkot, mint sportágat!  Ilyen szánalmas versenyszervezést követően nem törhet Európa-bajnoki babérra egyetlen, magára egy keveset is adó sakkszövetség sem. Jó lenne mielőbb rögzíteni, hogy hány ország részvételével rendezhető Európai Uniós, Európa, vagy Világbajnokság.   

 

 

------------------

-----------------

-------------------

--------------------

 

Szerző: Sakk-mester  2018.07.21. 08:46 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása