nagyvarad-a-szent-laszlo-ter-hajdani-piaci-forgataga.jpgnagyvarad.jpg

A résztvevők listáit ITT és ITT találod.

A verseny honlapját és az élő-közvetítést ITT éred el.

 

A csapat EB(??) eredményeit ITT találod.

 

Starting list European Youth Rapid Championship OPEN

Starting list European Youth Blitz Championship OPEN

Starting list European Youth Rapid Championship Girls

Starting list European Youth Blitz Championship Girls

 

-------------------

Engedelmükkel nem nevezem Európa-bajnokságnak a nagyváradi korcsoportos nemzetközi versenyt.

 

A 14 éves fiúk blitz versenyén olyannyira jól csapkodta az órát Persányi Barnabás, hogy megnyerte azt  9/8 pontos teljesítménnyel! 

A 14 éves korcsoportban induló lányainktól dobogót reméltünk, de csak a 6.-7. hely lett a miénk a 12 éves 12. kiemelt Gaál Zsóka és a 14 évében járó 2. kiemelt Demeter Dorina révén.

-------------------

A nagyváradi 7 nemzet versenyen a lányok mezőnyében a 12 évesek korcsoportjában első kiemeltként Gaál Zsóka 9/8 pontos teljesítménnyel aranyérmet nyert. Demeter Dorina (9/5.5) szintén első volt a rajtlistán, s a lányok mezőnyében a 14 éves korcsoportban a 8 nemzet versenyén 5. helyezést ért el.

A fiúk vetélkedésében a 16 éves korcsoportban 9 nemzet vetélkedésében Kozák Ádám (9/7) holtversenyes elsőként állt fel a dobogó 2. fokára.  Persányi Barnabás (9/6) a 14 évesek között 14 nemzet vetélkedésében érte el 4. helyezését.

Gratulálok a nemzetközi verseny győzteseinek, érmeseinek és mindazoknak, akik gyarapították élőpontszámukat.

------------------------------------

A rapid verseny első 5 fordulója után a magyar delegáció tagjai közül Gaál Zsóka 5/5, és Kozák Ádám 5/4.5 pontos teljesítményével az első helyről várja a folytatást.

------------------

 A korosztályok nemenként bontásával 12 korcsoportban kezdődtek meg az Európa-bajnoki küzdelmek.

Szerény az érdeklődés e verseny iránt. A résztvevő nemzetek száma a legjobban "eleresztett" korcsoportban sem haladja meg a 14-et, a lányoknál a csúcs egy korcsoportban a 7 nemzet. Összesen 348-an ültek tábla mellé - 245 fiú és 103 leány - , ám a résztvevők 48%-a  - 167 fő - román nemzetiségű. A ki és betelepítéshez kiválóan értő rendezőket nem zavarja, hogy létszám duzzasztásuk révén a EB tisztasága is megkérdőjelezhető. Több korcsoportban is a mezőny felét adják. Van olyan korcsoport, melyben még annál is többet; a 10 éves lányoknál a 17 főből 9, a 12 éves kisasszonyoknál 22-ből 12 román nemzetiségű! Ehhez az arcátlansághoz asszisztál minden résztvevő nemzeti sakkszövetség.

A magyarok 30 fővel, 8.6%-kal gyarapítják a résztvevők számát ; 21 fiú és 9 leány versenyzővel. A lányok közül ketten a rajtlista első helyéről  - Gaál Zsóka és Demeter Dorina - rugaszkodnak el. A fiúk mezőnyében egy 3. és kettő 4. helyről startoló játékosunktól remélhetjük a dobogós helyezést. A szerényebb pozícióban lévőktől - 30-38.-40. hely -  a tisztes helytállás az elvárható.

 ---------------------

Csapat:

 

Szerző: Sakk-mester  2018.08.19. 03:10 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása