c_c4f.jpgc_cvbdhely.jpg

Ma eldől a rájátszásban, hogy marad-e a régi, vagy új bajnoka lesz a sakkvilágnak.

Eldőlt, hogy az 1 millió eurón 55-45% arányban osztozkodnak. Azt, hogy kié lesz a nagyobb és kié a kisebb hányad november 28-án a rájátszást követően tudjuk meg.

Elapad-e hirtelen a 11 parti óta tartó döntetlen-folyam és az utolsó - 12. - klasszikus gondolkodási idejű játszmával véget ér az áradása és a páros-mérkőzés, vagy tovább tart és beletorkollik a rövidített partikból álló rájátszásba, netán Megiddó hegyébe?

Ki bízik jobban a rövidített játszmákban? Ez itt a kérdés, mert annak érdekében áll döntetlenekkel letudni a klasszikus gondolkodási idejű 12 játszmás szakaszt. Ne higgye senki, hogy a hátralévő 5 partiban csak alibi sakkot fog látni.  Egyetlen tétova lépés a romlásba sodorhatja azt, akinek a koncentrációja kihagy.

 Bár nem volt olyan hosszú a 6. játszma, mint az első, de ez billent ki legmesszebbre az egál állásból, Végül ez is döntetlent hozott. Most a kihívó gyötörte meg az uralkodót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The World Chess Championship 2018 is an chess match between the reigning world champion since 2013, Magnus Carlsen, and challenger Fabiano Caruana to determine the World Chess Champion. The 12-game match, organized by FIDE and World Chess, will be played in London between 9 and 28 November 2018 with a prize fund of over EUR 1 mln. The Match takes place every two years.

 

Következik 28-án  a tiebreak.  Előbb egy négyjátszmás rapid párosmérkőzés - 25 perc minden játékos számára +10 másodperc minden lépés után.
Ha még mindig egyenlő, akkor két blitz játékot játszanak (5 perc plusz 3 másodperc időkontrollal). Ha ez még mindig egyenlő, akkor újabb két blitz partit fognak játszani. Ha öt ilyen páros mérkőzés után még nincs győztes, akkor  jön a "hirtelen-halál", ahol világos 5 percével szemben sötét 4 percet kap, majd a 60. lépés után mindkét játékos +3 másodperccel gazdagodik lépésenként. Sötétet nyerése és a döntetlen elérése esetén is győztesnek nyilvánítják..

 

Szerző: Sakk-mester  2018.11.28. 13:14 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása