3_22.jpgSok múlik az edzőn, azon, hogy az ilyen és hasonló állások megértését elérte-e tanítványánál. Az sem mellékes, hogy a tanítvány érős akarattal és "szivacsaggyal" bír-e. Szivacsagy alatt azt értem, hogy az szívja magába az ismereteket és feldolgozza azt egészen az alkalmazni tudás szintjéig. A nem értő bemagolás, nem tudás!

Ezt az állást joggal nevezzük kritikusnak, nem csupán az ütés kapcsán, hanem inkább a  kialakítandó - nem kialakuló - gyalogszerkezet miatt. Világos mellett nem csak gyalogelőnye, hanem bástyájának ideális helyzete és királyának mobilizálhatósága is szól. Sok jó lépés sorakozik itt, s van a jelöltek között kézenfekvő gyengébb is. A jó lépések esetén világos előnye 3 pont körüli, a gyengébb, de kézenfekvő lépés megtételével, az a hatodára zuttyan vissza.

Hogyan vinnéd tovább a partit világossal? Miért úgy, ahogy? Melyik az a kézenfekvő gyengébb lépés?

Szerző: Sakk-mester  2019.03.22. 03:21 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása