peterleko13a.jpg

Vallom, hogy világszínvonalú képzés nélkül, nincs világszínvonalú magyar sakk!

Vitathatatlanul Lékó Péter Magyarország legképzettebb sakkozója. A világbajnoki-döntőt játszó nagymester edzőként és szakkommentátorként is nemzetközileg elismert. Tudását nemzeti közkincsé, mindenki számára magyar nyelven elérhetővé kell tenni. 

Fizetésére havi 2 millió Ft-ot javaslok.

Tudástárának elkészítésére évi 50 millió Ft álljon a rendelkezésére.

A Magyar Sakkakadémia létrehozása Lékó Péter vezetésével a Magyar Sakkszövetség elnökének, elnökségének több programpontját is érinti. A legképzettebb magyar sakkozó tudása eljuthat minden magyar állampolgár részére, óvodákba, iskolákba, sakk-szakosztályokba, az amatőr sakkot kedvelők népes táborába, része lehet a hosszútávú 2030-ig tervezett felemelkedési programnak. Szükségtelenné teszi a Maróczy Géza központi sakkiskola létezését és  a sakk az iskolákba programtervet is teljesíti. 

-------------------

Azt reméltem, hogy a sakkszövetség elnöke és elnöksége kapva-kap az elképzelésemen, mert a Lékó Péter vezette Magyar Sakkakadémia megteremtésével programjából (2., 3.,5.,6.,) négyet azonnal megvalósítana. Még nem jelentkezett be az elgondolásommal kapcsolatban közülük nálam senki. /2019-05-16/

-------------

 Kellene az a Magyar Sakkakadémia - a létrehozandó videótárával (a kiemelkedő képességű-tudású fiatalok részére külön videó-konferenciákkal), ingyen elérhetően minden sakkot szerető magyar ember számára - inkább kellene az, mint a megbecsülhetetlen összegbe - 7-10-15 milliárd forintba kerülő 2024-es sakkolimpia. Vagy megteremtik a Magyar Sakkakadémiát, vagy csak a gazdag családok csemetéinek versenysportja lesz a sakk, és a kevésbé tehetős, ám annál tehetségesebb ifjak számára marad a magyar sakk-közeg, mint tehetségtemető.

 

Szerző: Sakk-mester  2019.05.25. 20:45 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása