peterleko13a.jpgVitathatatlanul Lékó Péter Magyarország legképzettebb sakkozója. A világbajnoki-döntőt játszó nagymester edzőként és szakkommentátorként is nemzetközileg elismert. Tudását nemzeti közkincsé, mindenki számára magyar nyelven elérhetővé kell tenni. 

Fizetésére havi 2 millió Ft-ot javaslok.

Tudástárának elkészítésére évi 50 millió Ft álljon a rendelkezésére.

A Magyar Sakkakadémia létrehozása Lékó Péter vezetésével a Magyar Sakkszövetség elnökének, elnökségének több programpontját is érinti. A legképzettebb magyar sakkozó tudása eljuthat minden magyar állampolgár részére, óvodákba, iskolákba, sakk-szakosztályokba, az amatőr sakkot kedvelők népes táborába, része lehet a hosszútávú 2030-ig tervezett felemelkedési programnak. Szükségtelenné teszi a Maróczy Géza központi sakkiskola létezését és  a sakk az iskolákba programtervet is teljesíti. 

-------------------

Azt reméltem, hogy a sakkszövetség elnöke és elnöksége kapva-kap az elképzelésemen, mert a Lékó Péter vezette Magyar Sakkakadémia megteremtésével programjából (2., 3.,5.,6.,) négyet azonnal megvalósítana. Még nem jelentkezett be az elgondolásommal kapcsolatban közülük nálam senki. /2019-05-16/

-------------

 

 

Szerző: Sakk-mester  2019.05.25. 20:45