marjanovics_1.jpgAz asztanai sötét napokat követően gratuláltam a 18-ik évében járó Marjanovics Annamáriának WGM címének megszerzéséhez, az érdekelne, hogy a hazai sakk-ellenszéllel szemben elért címszerzéséhez miként viszonyult, a régi és az új Magyar Sakkszövetség. 

Képesek voltak-e örvendeni a tehetséges, ám a honi szövetség részéről a perifériára szorított, a női válogatottól távol tartott, helyette kevésbé képzett és eredményes versenyzőket játszató szövetségben. Megkövették-e a maga útját járó Apát, Családot... Marjanovics György bizonyította, hogy Ő többet ért el, mint a hatalmas tudástárral és szakképzett edzői gárdával bíró szövetség, aki azon idő alatt, míg Gyuri a lányából női nagymestert faragott, hasonló produktumot képtelen volt felmutatni.

Az új elnöknek, elnökségnek, az kellett volna, hogy legyen az első dolga, hogy balga elődje mulasztását rögtön pótolja.

Marjanovics Annamária egy interjúban kedvencei közé sorolta Polgár Juditot. Adódik a kérdés, hogy vajon Polgár Judit a kedvencei közé sorolja-e az idén márciusban női nagymesteri címet szerző Marjanovics Annamáriát...

elismeresem_1.jpg

Az asztanai kudarccal kapcsolatos bejegyzésem ITT találod.

--------------

Hét évvel ezelőtt szerzett legutóbb hölgysakkozóink közül női nagymesteri címet az akkor 19 éves Papp Petra. Igazán nem mondhatjuk, hogy a honi sakk-képzés ontja magából a nagymestereket. Ezért is lenne kötelessége a mindenkori Magyar Sakkszövetségnek megragadni e ritka alkalmakat arra, hogy éreztesse - még ha keserű is a szőlő, hisz nem segítette, hanem a lehetséges támogatást megvonva inkább akadályozta a 7 éves csend után női nagymesteri címet szerző, 18-ik évében járó Marjanovics Annamári tehetségének kibontakozását - megbecsüli az eredményt produkálót és az érte anyagi áldozatot vállaló családot.  Sajnos nem ez az egyetlen eset amikor nem a tehetség alapján jár, járt a támogatás, miközben huszonéves "tehetségeseket", akiknek eddig nem jött össze az áhított cím, támogat és juttat be a válogatottba... 

Szerző: Sakk-mester  2019.05.21. 06:49 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása