rr_3.jpgkinai_2.jpgkinai3.jpg

Ha mindhárom kínai győzne az utolsó fordulóban akkor Ricsi leszorulna a dobogóról | de nem fog mind a három győzni, az holtbiztos, mert ha-val eleve nem kezdünk mondatot, de azért sem, mert Rapport nagymesternek megvan a remije Wei elen sötéttel és azt nem fogja odadobni riválisának | Wang Hao pedig csak álmodik a győzelemről az indiai Vidit ellen, aki az utolsó fordulóban aratni kíván kínai riválisával szemben |  Ebben a számunkra korai fordulóban talán csak Yu Yangyi kacérkodhat a holtversenyes első helyről a mi fiúnkkal-

--------------

Érdekes módon nem a kínai sakk riválisai néznek ferde szemmel a versenyben vezető magyar nagymesterre; Rapport Richárdra, hanem az orosz és egyiptomi versenyzők - ma, a hatodik fordulóban megtudjuk lesz-e magyar igazság Kínában, azaz megszerzi-e Ricsi sormintában a  harmadik egymásutáni győzelmét az indiai Vidit Santosh Gujrathi ellen: 

-------------
Rapport (5/3,5) rákapcsolt és az ötödik fordulóban elért második, Inarkiev elleni győzelmével félpont előnnyel vezeti a kínai triót.

---------------

Tegnapi (07-04) győzelmével a dobogó legfelső fokára lépett fel Rapport Richárd - a három kínaival társbérletben négyen uralják azt - ma (07-05) sötét színnel játszva a mezőny egyetlen 2700 élőpont alattija, az orosz Inarkiev Ernostó lesz Ricsi ellenfele.

---------------

A rajtlistán Ricsi előtt négyen, mögötte hárman foglalnak helyet - Ma az egyik hátul állóval, az egyiptomi versenyzővel a világos oldalon állva méri össze tudását  - Bár Amin is 2700 feletti élőponttal rendelkezik, de eddig csak egy félpont megszerzéséig jutott. Vélhetőleg ma élesre tölt Rapport nagymester és minden idegszálával a teljes pont megszerzésére törekszik. Kiélezett küzdelmek várhatók.

-------------------

Ricsi begyűjtötte sötéttel az első döntetlenjét, összesen háromnál tart - a dobogó legfelső fokán kínaiak (Yu és Wei) gyülekeznek, a futó játszmája alapján Wang is odatart.

-------------------

A második forduló minden partija döntetlenül végződött: Yu és Inarkiev (2/1,5) állnak az élen, Rapport Richárd egy pontot szerzett.

Rapport másodjára is döntetlent ért el, az egymásutáni két világos színnel játszott parti után jönnek a "fekete" napok - reméljük csupán színelosztást illetően  - az első nap két győztesének pozíciója kedvezőtlenebb, így nagy valószínűséggel nem lépnek el a mezőnytől - Weinek és Artemievnek van esélye az élre állni - a rajtlista utolsók partija hektikusan alakul.

---------------

A kínai hangulat nem hat már meglepetésként a magyar ranglista-vezetőre; Rapport Richárdra, akit felesége jelenlétével támogat a versenyen  - A 2700 élőpont fölötti "szupercellában" jelenleg a világ sakkozói közül csupán 38-an találhatók - bár a legjobb 10-ből kilencen Horvátországban, a most zajló GCHT aktuális versenyén múlatják az időt, azért a "krémből" ide is jutott - A nyolc résztvevőből heten szuperek - Itt van a világranglista tizenegyedik: a 21 éves orosz Artemiev Vladislav, a huszadik: kínai Wei Yi, honfitársa a huszonegyedik: Yu Yangyi és a mi fiúnk: Rapport Richárd, világranglista huszonkettedikként, a szintén kínai Wang Hao a huszonkilencedik, az egyiptomi Amin a harmincötödik, az indiai Vidit a harminchatodik, és éppen csak kicsúszik az "elitből" a 2693 élőpontos, orosz Inarkiev. Hajrá Ricsi!danzhou-china-3_1_1.jpgrab2_3.jpgThis tournament on the South China Sea island of Hainan is an 8-player event featuring Vladislav Artemiev, Yu Yangyi, Richard Rapport, Wei Yi, Wang Hao, Vidit, Bassem Amin and Ernesto Inarkiev. 

 

 

 

----------

-------------

-----------

   -------------

-------------

 ---------------- 

--------------

 

Schedule in UTC:

Round 1    Jun 30, 2019    06:30    
Round 2    Jul 1, 2019    06:30    
Round 3    Jul 2, 2019    06:30    
Round 4    Jul 3, 2019    06:30    
Round 5    Jul 5, 2019    06:30    
Round 6    Jul 6, 2019    06:30    
Round 7    Jul 7, 2019    02:00    

Szerző: Sakk-mester  2019.07.07. 08:53 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása