filep-tibor-a-sakkjatszmaim-velem-elnek-.jpg

Filep Tibor „A sakkjátszmáim velem élnek” című könyvének bemutatóján

Márciusi blog-bejegyzéseimben tájékoztattam a sakk iránt érdeklődőket Filep Tibor legújabb könyvének megjelenéséről melyben: 

 A 84 éves polihisztor: Filep Tibor mesél életútjáról - A sakkjátszmáim velem élnek - című kötetében 

filep_konyv_naplo_2019_marcius.jpg

 ------------

Két jelentős sakk-vár létezett Debrecenben; A Debreceni Vörös Meteor - majd: Debreceni Spartacus és a DEAC - majd DUSE - Az előbbi vár ura Filep Tibor volt - az utóbbi urai: Réthy Antal és Kántor Sándor 

Mára összeomlottak a várak, romjaikon csak az emlékezés virágai nyílnak - 

-------------

kantor_sandor.jpg

A napokban a 85. születésnapját megérő Dr Kántor Sándor is a tolláért nyúlt és megírta könyvét -  A sakkjáték tanítása (kiket, mikor, mire, hogyan) címmel - mely félévre a Filep könyv megjelenését követően, a Dr Réthy Antal emlékversenyen kerül bemutatásra. 

A versennyel kapcsolatos blog-bejegyzést ITT találod

A könyv Dr Réthy Antal tiszteletére készült, és különböző szintű sakk-oktatatási módszereket és tanácsokat tartalmaz - A legértékesebb része az a kb 100 oldal, amely dr Max Euwe nyomán a stratégia és a taktika kapcsolatát tárgyalja a gyalogszerkezet és a tisztek elhelyezkedésének alapján. De figyelemre méltó és jól használható az orosz sakkiskolák és az orosz edzési anyagok elemzésének tapasztalatai is."

Szerző: Sakk-mester  2019.08.27. 10:38 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása