aronyan.jpegkorobov.jpegbukarest_2.jpg

 

A rájátszást Karjakin ellen 1,5:0,5 arányban megnyerő Levon Aronyan a verseny abszolút győztese - A december 11-én ötvenedik születésnapját ünneplő, senior sakkozói korba lépő, indiai sakkguru Anand a harmadik -  a verseny legnagyobb meglepetését mégsem a dobogósok jelentették számomra, hisz az itt jelenlevő szupersztárok bármelyike felléphetett volna a pódiumra  - Az igazi meglepetés Caruana utolsó helye.

Az utolsó versenynapon az addig vezető Korobov visszacsúszott az ötödik helyre - Az első helyre Aronyan és Karjakin futott be a lehetséges 36 pontból húszat begyűjtve, a harmadik helyen Anand végzett 19,5 ponttal - A holtversenyes elsők tie-break-en döntenek a rangsorról. 

---------------

Az első blitz-napot követően is tartja vezető pozícióját az ukrán óriás: Korobov aki a megszerezhető 27 pontból 16,5 -et tudhat magáénak, a második helyről: Aronyan 15,5, a harmadikról: Le 15 ponttal várja a folytatást.  

 ---------------

Korobov nyerte a rapid derbit, a megszerezhető 18-ból, 12 pontot szerzett meg, a dobogó második fokára hárman - Giri, Aronyan és Mamegyarov -  léptek fel 10 pontos teljesítménnyel - kilencedikén és tizedikén a blitz versenyre kerül sor.

---------

A második játéknap után az ukrán Korobov állt az élre, a megszerezhető 12 pontból kilencet ért el, az első nap után vezető Giri nyolc ponttal a második, Caruana és Anand a holtversenyes harmadik hét ponttal.

----------

A Superbet Rapid & Blitz versengés első napját követően a rajtot jól elkapó holland Anish Giri vezet 3/5 ponttal - A győzelemért két pont jár, a döntetlenért egy ezen a versenyen -  Anand, Aronyan és Korobov követi 4-4 ponttal - A verseny 9 fordulós rapid és 18 fordulós blitz megmérettetésből áll - Érdekesség, hogy nincs hazai résztvevője a mezőnynek - mindegyik versenyző élőpontja meghaladja a 2700-at, az átlagélőpont: 2753

-----------

 

  --------------

Szerző: Sakk-mester  2019.11.11. 09:32 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása