verseny_budapesten.jpg

- Nos, a videó azt mutatja be, hogy a magyar sakkozásért egyetemlegesen felelős Magyar  Sakkszövetség képtelen ellátni feladatát, képtelen felügyelni a magyar sakkozást, hagyja, hogy egy verseny megrendezésére alkalmatlan helyre tuszkolják be a jövő sakknemzedékét: Ami az Ifjúsági és gyermek sakk csapatbajnokság néven 2019-ben történt, az merénylet a magyar sakkozás ellen.

Elképzelhető, hogy "siket" versenybírókat alkalmaztak ezen a rendezvényen - mert ha nem siketek, akkor a termet versenyrendezésre alkalmatlannak kellett volna nyilvánítaniuk.

Felmerül a versenyzők felelőssége is: Miért nem tagadták meg egységesen a leülést ilyen körülmények között? 

- Lehetséges-e az, hogy 2019-ben az Európai-Unió egyik tagországában: Magyarországon korlátozni és szankcionálni akarja bárki - A Magyar Sakkszövetség nevében valaki(k) -  a gondolkodás, a véleményalkotás és a véleménynyilvánítás szabadságát? - mert a Magyar Sakkszövetség 2019-11-08-ai elnökségi ülésének második pontja:" Szövetségi állásfoglalás az éljátékosok nyilvánosság előtt történő megnyilvánulásairól" programpont - ezt sugallja.

Nem a kritikus hang elfojtására, a kritizáló személy megregulázására kellene a szövetségnek erőt fordítani, hanem az észrevételek sokaságán alapuló minőségi munkára. 

Talán a sakkszövetség elnöke, vagy elnöksége szeretné megmondani, hogy miről mit gondoljanak, mit mondjanak, mikor és hol szólaljanak meg legkiválóbb sakkozóink?

Felmerül a kérdés, hogy mi van akkor ha nem teszik, ha nem vetik alá magukat a központi akaratnak?

 

--------------

 

Magyar Sakk Szövetség

Elnökségi ülés

2019. november 8. 14h

Magyar Sakk Szövetség irodája, Bp. V. Falk Miksa u. 10.

NAPIREND

1. Beszámolók a Batumiban rendezett Sakkcsapat EB-ről – Márkus Róbert, Papp Gábor

2. Szövetségi állásfoglalás az éljátékosok nyilvánosság előtt történő megnyilvánulásairól

3. Tájékoztatás az Országos Ifjúsági Csapatbajnokság tapasztalatairól – Lovas Zsolt BSSZ elnök

 

 

Szerző: Sakk-mester  2019.11.09. 09:12 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása