noivbju.jpg
noi_donto.jpg

 

Véget ért a női sakk-világbajnoki döntő 12 játszmás alapszakasza, melyen hat parti végződött döntetlennel és hármat-hármat nyertek a küzdő felek - az utolsó fordulóban Gorjacskina nyerésével a párharc 6-6-os döntetlennel végződött - Következnek a klasszikus sakk világbajnoki címről döntő rapid és blitz játszmák!.

-------------

Gyorsan véget ért a tizenegyedik játszma - még 1-1 óra gondolkodási ideje maradt a versenyzőknek, amikor egál állásban megegyeztek a döntetlenben - Gorjacskinának nyerni kell az utolsó klasszikus gondolkodási idejű partiban ahhoz, hogy a rájátszást elérje - veresége és döntetlenje esetén Zsu marad a világbajnok.

-------------

Ilyen még nem volt ezen a nő SAKK-VB-én - háromszor egymást követően nem dőlt el játszma -  egymásután kétszer és sötét színnel sem nyert partit egyik versenyző sem - ám most a tizedik fordulóban Zsu felrúgta a hagyományokat és győztesen állt fel a tábla mellől - könnyen lehet, hogy VB-címének megvédése közelébe került.

--------

Egyik versenyző sem hagyja elmenni a másikat - A vereséget szenvedő a következő fordulóban visszavág - Így történt ez a kilencedik fordulóban, ahol Zsu győzte le Gorjacskinát - A világos figurák előnye továbbra is tart - mind a négy eldőlt játszmában a győzelmet világos színnel érték el. 

----------

Gorjacskina a nyolcadik játszma megnyerésével átvette a vezetést a női sakk VB döntőjében: Gorjacskina- Zsu 4,5:3,5 - 

Magabiztosan játszik a kihívó - a győzelem küszöbén áll a nyolcadik fordulóban - úgy tűnik, hogy Gorjacskina hazai földön veszi át a vezetést a világ-bajnoknővel - Zsu val szemben - érdekesség, hogy az eldőlt partik mindegyikében a világossal játszó nyert. 

 --------------

Hatvanhét lépéspárt követően döntetlennel ért véget a hetedik játszma. 

-------------

Mintha mi sem történt volna - ugyanúgy eldöntetlen az állás, mint a kezdés előtt, de már túl vagyunk a világbajnoki döntő félidején - épp most hurcolkodnak át a lányok Sanghajból - Vlagyivosztokba - mit tartogat számunkra az orosz szakasz? Eldől-e a párharc a klasszikus gondolkodási idejű 12 játszmában, vagy jönnek a rövidített gondolkodási idejű partik? A kérdés megválaszolására már nem sokat kell várni. 

-----------

A mai (01-12) hatodik fordulóval lezárul a női Sakk VB-döntő kínai szakasza és egy picit hosszabb pihenőt követően 01-16-án folytatódik a párosmérkőzés Vlagyivosztokban.

------------

 Az ötödik játszmában visszavágott a világbajnoki kihívó és döntetlenre hozta a mérkőzést.

--------

A negyedik játszmát Ju Wenjun világbajnoknő nyerte - 2,5 - 1,5 arányban vezet kihívójával: Alexandra Goryachkinával szemben.

 Ma (01-09-én) a negyedik játszmára kerül sor - A kínai világbajnoknő vezeti a világos bábukat.

------------

A harmadik játszma sem hozott döntést - a huszadik és a negyvenedik lépés között megelevenedett a játék - a negyvenedik lépést követően ugyan még léptek 45-öt, de ezek a lépések már a békekötés felé tartottak.

-------------- 

A második játszma feleannyi lépésszámig sem tartott, mint az első - 40 hibátlan lépéspár megtételét követően osztozkodtak meg a ponton a női Sakk-VB résztvevői - A párosmérkőzés január-8-án a harmadik partival folytatódik.

---------------

Nem kímélték egymást, saját magukat sem a női világbajnoki döntő résztvevői a nyitófordulóban - közel száz lépésen át döngött a vihar a sakktáblán - Az egáltól a gép szerint, csak egy pontnyira távolodtak el, s ezt a pici előnyt a világos színnel játszó kihívó érte el, ám ennyi nem volt elég a győzelemhez, a játszma pontosztozkodással ért véget. 

 

---------------



 

 

 

 

 

 

 

 

--------------

 

------------ 

 

-------------- 

 

 -------------

 

The 2020 FIDE Women's World Chess Championship is a 12-game match between Chinese reigning champion Ju Wenjun and Russian challenger Aleksandra Goryachkina, who won the 2019 FIDE Women's Candidates Tournament. The first six games will be played in Shanghai, China and the remaining games in Vladivostok, Russia. The prize fund is 500,000 euros, split 60:40, or 55:45 in case of a playoff. The players receive 90 minutes for the first 40 moves followed by 30 minutes for the rest of the game, with a 30-second increment from move one. No draw offers are allowed before move 40. In case of a 6:6 tie four 25+10 rapid games will be played followed, if necessary, by up to 5 pairs of 5+3 blitz games and, finally, Armageddon.

Szerző: Sakk-mester  2020.01.24. 16:23 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása