aeroflot_2020.jpeg

Írtam már korábban erről a nem kívánatos jelenségről, amire a FIDE vezérkara úgy bámul, mint borjú az új kapura - tenni semmit sem tesz ellene, pedig egyszerű lenne megfékezni ezeket a pattogó nikkelbolhákat - 

Kozák Zoltán - Kozák Ádám apukája - hívta fel a figyelmet arra, hogy az ez évi Aeroflot versenyen is  jelentős (10%) a visszalépők száma - Bizony a profik, a nagymesterek sem tétlenek ezen a téren - az "A" csoport 51 nagymestere közül hatan léptek vissza - Vajon miért teszik ezt, miért rontják egy adott verseny imázsát? Talán a koronavírustól való rettenet készteti őket arra, hogy kiváljanak a tömegből és remete életet éljenek addig, míg elcsitul a vírushad? Aligha. Kíváncsiságból megnéztem, miként szerepeltek a visszalépők döntésük meghozatala előtt - Mit gondolnak: élőpont nyerésben, vagy vesztésben voltak - Eltalálták!

Nagy tisztelettel adózom azoknak, akik ugyan nem tudták hozni legjobb formájukat egy adott versenyen, de mégis végig játszották azt!

Szerző: Sakk-mester  2020.02.27. 10:02 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása