lausanne.jpgPhoto: https://www.lausanne-tourisme.ch/en/

gp2020va.jpggp2020lu.jpg

Úgy végződött, ahogy kezdődött - 6-6 döntetlennel - csak közben a sorrend felcserélődött: A versenyt  Dzagnidze Nana, Goryachkina Alexandrával (11/7) holtversenyben nyerte - A dobogó harmadik fokára a  "beugró" Zhansaya Abdumalik (11/6,5) lépett fel - A negyedik-ötödik helyet Kashlinskaya Alina és Muzychuk Anna szerezte meg - A világbajnok Ju Wenjun (11/4,5) kettő mínusszal a vert-mezőnyben végzett.
---------------
Gorjachkina a világbajnoknő legyőzésével fellépett a dobogó legfelső fokára Dzagnidze mellé 10/6,5, a harmadik helyen Abdumalik áll 10/6 - A záróforduló slágermérkőzése az élen állók párharca lesz - Dzagnidze - Gorjachkina színelosztásban.
------------
A kilencedik fordulóban a világbajnokot legyőző,  33 éves grúz Dzagnidze Nana egyedül vezeti a mezőnyt, a második helyen félponttal elmaradva Goryachkina követi - A dobogó harmadik fokán négyen tömörülnek 9/5 pontos eredményességgel.
--------------
Goryachkina Alexandra új társat kapott az élen Dzagnidze Nana személyében 8/5 - A világbajnoknő Ju Wenjun feljött 50%-ra - A holtversenyes harmadik helyen Muzychuk Anna és Mariya, Abdumalik Zhansayaval és Kashlinskaya Alinával osztozik 8/4,5 -
A IX. forduló slágermérkőzése: Ju Wenjun - Dzagnidze Nana
-------------
Tegnap (03-09) megkezdődött a verseny második, rövidebb szakasza - Az élen a helyzet változatlan, továbbra is az orosz lányok - Goryachkina és Kashlinskaya - vezetik a mezőnyt 7/4,5 pontos teljesítménnyel - A hetedik forduló egyetlen győzelmét  Anna Muzychuk érte el  Alexandra Kosteniuk ellen - győzelmével az ukrán nagymester a holtversenyes harmadik helyre lépett elő, a továbbra is magabiztos játékot mutató és az elmúlt fordulóban értékes félpontot gyűjtő Zhansaya Abdumalik mellé - A mezőny végén két korábbi világbajnoknő kullog s a világbajnok Ju Venjun (7/3) sem éri el az 50%-ot.
A mai (03-10) VIII. forduló slágermérkőzése: Kashlinskaya Alina - Ju Wenjun
------------
A pihenőnap előtt, a hatodik forduló után a versenyben két ifjú orosz hölgy 
Goryachkina és Kashlinskaya vezet 6/4,5 pontos teljesítménnyel. A háromfős üldözőbolyban van az exvilágbajnokok réme, a fiatal kazahsztáni kisasszony Abdumalik, aki ma Stefanovát győzte le. Amikor Abdumalik nevét leírom mindig eszembe ötlik Marjanovics Annamária - Hova juthatott volna a "mi lányunk" ha tehetségének kibontakoztatásához minden szükséges támogatást megkap az aktuális sakkszövetségektől...
--------------
Az ötödik fordulót követően a versenyben vezet: Harika Dronavalli és Goryachkina Aleksandra 5/3,5 - Nagy szerencsével hozta a félpontot a bizonytalankodó világbajnoknő, az egyetlen eldőlt partit Dzagnidze Nana nyerte Muzichuk Anna ellen - A versenyben vezetők, ma a hatodik fordulóban világos színnel játszanak a Muzichuk testvérpár ellen.
--------------
Rájárt a rúd az exekre - no nem az ex-feleségekre utalok, hanem az exvilágbajnoknőkre - hárman csupán félpontot tudtak begyűjteni a negyedik fordulóban, azt is a verseny legalacsonyabb élősétől - A győztesek közül kiemelem a 20 éves kazahsztáni Zhansaya Abdumalik győzelmét Alexandra Kosteniuk ellen. Sajnálattal tölt el,  hogy a korábbi és jelenlegi magyar sakkvezetés tétlenkedése miatt egyre több magyar sakktehetség érzi magára hagyottnak magát s adja fel "profi sakkozó" karrier álmát.
-------------
A harmadik fordulóban igazán megbolydult a méhkas - hárman is győzelmet értek el - a győztesek legboldogabbja , a világbajnokot verő Harika Dranavalli ötös holtversenyben vezeti a mezőnyt.
---------------
A drukkereket, mint általában minden sportágban, ebben az "unalmas" játékban, a sakkban is az eldőlt eredmény - a győzelem, a vereség hozza lázba - A verseny második fordulójában két parti is megfelelt a szurkolói elvárásnak, melynek győztesei álltak az élre: Goryachkina Aleksandra és Dzagnidze Nana 2/1,5 - Ma (03-04) a harmadik fordulóra kerül sor - A figyelmes rendezők úgy szervezték a versenyt, hogy a pihenőnap a hatodik forduló utáni napra, a nőnapra, március nyolcadikára essen. 

------------

Fő a békesség volt a jelszava A női Grand Prix sorozat lausannei állomásán a nyitánynak - mind a hat játszma döntetlennel végződött. 

---------

A koronavírus-válság közelmúltbeli fejleményei és a kínai állampolgárokat érintő növekvő utazási korlátozások miatt Zhao Xue nem tud játszani a Lausanne-i Női Grand Prix versenyen, helyére a kazahsztáni Zhansaya Abdumalik (2471) lép.
------------

 

-------------

 

 

 

 ------------

 

The Lausanne FIDE Women's Grand Prix is a 12-player round-robin taking place in Lausanne, from 2-13 March 2020. It forms the third of four stages of the 2019-20 FIDE Women's Grand Prix, which will determine two places in the 2021 Candidates Tournament. 16 players compete in the series, each playing in three of the four events. Players receive 90 minutes for 40 moves, followed by 30 minutes to the end of the game, plus a 30-second increment starting from move one. The prize fund is 80,000 euros, with 15,000 euros and 160 Grand Prix points for the winner. No draw offers are allowed before move 30. Official website: wgp2019.fide.com

 

Time control type: Standard
Time control description: 90'/40 moves + 30'/end & 30" increment
Number of rounds: 11
Tournament system: Round-Robin
Number of players: 12

 

Szerző: Sakk-mester  2020.03.14. 10:02 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása