sakk5.jpgMivel a sakkjáték nem követeli meg a testi jelenlétet, lévén elmejáték, így semmi akadálya annak, hogy onlájn, saját szobáikban ücsörögve küzdjenek meg egymással a játszó felek. Szabó Zsolti és Papp Gábor versenyei igazolták, hogy működik a rendszer.

Nem szükséges a hagyományos gondolkodási idővel játszani a hátralévő partikat, ha a világbajnoki címről dönthetnek rapid és blitz játszmák, mégis mi akadálya lehet annak, hogy a magyar sakk-csapatbajnokság rövidített gondolkodási idejű játszmákkal érjen véget. 

A sakk megköveteli a folyamatos változáshoz való alkalmazkodást, most az Élet, az új élethelyzet kényszeríti ki a Magyar Sakkszövetség vezetőitől, hogy rugalmasak legyenek, változtassanak az eredeti kiíráson.

Úgy vélem, hogy néhány tisztességtelen sakkjátékos miatt, nem kell a tömeges csalástól tartani. Pláne nem, ha országos CSB-ről van szó. Hiszem, nem élnek majd a versenyzők a segéderők adta lehetőséggel, erkölcsi normáik meggátolják őket abban.Talán még érdekfeszítőbb játszmáknak lehetünk szemtanúi, hisz a versenyzők nem veszélyeztetik a klasszikus játékkal elért, megszerzett élőpontjaikat.

Jobb ma cselekedni, mint a végtelenségig várni. A koronavírus járvány terén nem várható gyors javulás hazánkban belátható időn belül. Nem marad más, mint a hozzá való alkalmazkodás!

Szerző: Sakk-mester  2020.04.03. 08:23 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása