online_2.jpgAz onlajn világ templomában szentségtörés arról beszélni, hogy olyan ez a személytelenség, mint kávéimádónak, a pótkávé, vagy mint szerelemre vágyó férfinak a guminő! Az egyikből hiányzik a koffein, a másikból az élet - amúgy minden megvan benne, el lehet vele játszogatni, a pótkávét is le lehet nyelni - Mivel mi emberek (még) rendelkezünk vitalitással, ezért vágyunk arra, hogy életerőnk megnyilvánuljon a szemtől-szembe (ahogyan mostanában mondják) kontaktokban - Nos, aki erre nem vágyik, abban kihunyóban van az élet fénye - hagyjuk meg számukra az interneten keresztül működő kapcsolatvilágot...

Amúgy a sakk iránti érdeklődést egy jottányit sem növeli az internetes sakkjáték - akik számára eddig is "néma és unalmas játék" volt a sakk - azok rá nem néznek az interneten folyó sakkderbikre - Az viszont tény, hogy akik eddig is sakkozgattak, most a "bezártság" idején - ha ló nincs a szamár is jó elv alapján - szabadidős tevékenységeiket feladva az online sakkjátékra fanyalodnak, így ütik el az időt ... 

Egyébként ez a karanténos állapot felmérhetetlen veszélyt rejt magában - könnyen (a véglegeshez közelítően) beszippanthatja az internet az "élő" világot - A koronavírusos időszak beleprésel a net világába, olyan leszel, mint egy könyvbe lapított, kiszáradt négylevelű lóhere! Nézd, hogyan vélekedik a szakember ebben a témában még ezen időszak előtt:

"A 13–14 éves diákok szabadidejét egyre inkább az interneten töltött idő uralja, azaz a szocializációjukat ekkor már kezdi felváltani a net (nem pedig a kortárscsoport). A gyermekek számára a net egy végtelen kép- és filmtár. Ennek megismerése váltja fel a családot és/vagy a kortárscsoportot - Ennél a korosztálynál már egyre kisebb teret foglal el a család a mindennapi életben. Author: DR.OLÁH TIBOR "

Szerző: Sakk-mester  2020.05.13. 06:09 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása