dubov-in-riga-1.jpeg

Az orosz sport portál- a rsport ru készített egy hosszabb interjút Daniil Dubov 24 éves orosz nagymesterrel aki arra a kérdésre, hogy: Valóban olyan nagy Magnus?  azt válaszolta: Kétségtelen ő a világ első számú sakkjátékosa aki jelentősen kiemelkedik az elitből. 

Talán 5-6 olyan sakkozó van a világon akiknek sikerül egyfajta univerzális sakkot játszani, köztük ő a legjobb. Magnus különleges jelenség a sakkban.

Meddig tartja meg Magnus címét Azt nem tudom, de szerintem nem valószínű, hogy a trónfosztás megtörténik a következő két világbajnokság-ciklusban. 

Magnus a „való életben” érdekes, intelligens, eredeti és nagyon sportos ember. Magnus rengeteg könyvet olvas, és érdekli mindaz, ami a világban zajlik. 

Együttműködésük eredményességéről: Úgy gondolom, hogy a munka extra tapasztalatokat hozott, de alapvetően nem változtatta meg a köztünk lévő erőegyensúlyt. Jelentősen erősebb volt és marad, mint én. Úgy tűnik, hogy javultam az együtt töltött időnek köszönhetően, de valószínűleg ő is jobb lett. (mondta mosolyogva).

 

Szerző: Sakk-mester  2020.07.08. 12:37 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása