po6_1.jpgszabo_l.jpgszabo_botwinnik_oberhausen_61-06-24_1.jpgA mai kor, igényességet és tiszteletet egyre elvető pénzimádó figuráinak  képzelete sincs afelől, hogy mekkora csodálattal vegyült áhítattal fogadta Debrecen sakkszerető polgársága a világ sakkarénáinak magyar fenoménjait, a többszörös világbajnokjelölt Portisch Lajos és Szabó László nagymestereket - Portisch és Szabó kisugárzása, megjelenése, viselkedése, eleganciája elbűvölte a debreceni csapat tagjait és a táblák között hömpölygő sakkdrukkereket egyaránt. - A fővárosi alakulat szinte minden játékosa jelentős erőfölényben volt a helyiekkel szemben - Az első táblákon világbajnok-jelölt nagymesterek játszottak mesterekkel, a lentebbi táblákon magyar-bajnokság többszörös döntősei mesterjelöltekkel - Nekem ifiként és felnőttként is többször sikerült nyernem rangosabb ellenfeleimmel szemben - Az alábbi hadállásban, melyet egálnak mutat az elemző motor, mester ellenfelem (aki Jenei Ferenccel együtt írta az edzőképző jegyzetét) vezércserét ajánl fel, amit elutasítok - nem adom, mert nélküle mivel kavarok?  Azután Fd3-mal támadja a h7 mezőt, helyhez kötve a g7 bástyát - ám eközben megfeledkezik a maga királyállásáról - érkezik a Vc1+ - Épp ekkor ér a táblánkhoz, saját játékosa háta mögül megtekintve azt, Szabó László nagymester - arca elkomorul, majd rám veti tekintetét - megnézi ki az, ki kicselezi csapattársát...

Egy lépéspárt követően Titkos mester kezet nyújt,  aláírjuk a játszmalapot -  előbb jönnek a kérdések: Mi  lett az eredmény? Azután érkeznek a gratulációk: őszinte örömfény csillog a szemekben - Szintén sikerült Dávidnak legyőzni Góliátot! 

Szerző: Sakk-mester  2020.08.08. 15:19 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása