1_7.png01-1_9.jpg 01-1_13.jpg01-1_7.jpgnaka.jpeg
final2.jpg1d_17.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

A végletekig kiélezett döntő utolsó, mindent eldöntő meccsét a világbajnok-világelső Magnus Carlsen nyerte meg az armageddon blitz partiban - Az amerika sakkfenomén: Hikaru Nakamura méltó ellenfele volt a norvégnak - heroikus küzdelmük végén Carlsen 140 000, Nakamura 80 000 dollárral gyarapodott.

 

... és eljött a nap, a hetedik, melyen Isten, a Teremtő megpihent - de nem pihennek a szuper-nagymesterek,  a Carlsen túra döntősei:

A világbajnok Magnus Carlsen kiegyenlített Hikaru Nakamurával szemben a hatodik meccsnapon 3:3 - így a mai (08-20) hetedik összecsapásuk során osztják el a pénzdíjakat (a 140 000 és a 80 000 dollárt) és döntenek a bajnoki címről!.

Hikaru Nakamura egy buldog szívósságával kapaszkodik a 140 000 dollárba -  3:2-re vezet a világbajnok Carlsen ellen - Ha megnyeri a hátralévő két meccs egyikét, övé a sakkozói körökben tetemesnek számító summa - Carlsennek "csupán" 80 000 dollár maradna - Az anyagiak mellett még ott a presztízs - Nakamuráé hatalmasat ugrana - Carlsen veresége ellenére is világbajnok és világelső maradna - Ám nem olyan fiú a norvég aki hagyja, hogy legyőzzék - Így aztán igazán izgalmasnak ígérkezik a mai (08-19) meccsnap.

Emberére akadt a világbajnok Magnus Carlsen - az amerikai sakkfenomén: Hikaru Nakamura az ötödik meccsükön az armageddon partiban felülmúlta: 3:2 arányban vezet és esetleges holnapi győzelmével  a versenygyőzelmet is ünnepelheti - Carlsennek a versenygyőzelemhez egymásután két meccsgyőzelemre lenne szüksége - Párharcuk holnap (08-19) folytatódik.

 

A magas színvonalon  játszó világbajnok: Magnus Carlsen magabiztosan húzta be a tegnapi meccset és kiegyenlítette az állást az amerikai Hikaru Nakamurával szemben 2:2 - Ma (08-18) az ötödik meccsnapra kerül sor a négy meccsgyőzelemig tartó párharcban.

Bajban a világbajnok! Három  meccset követően Carlsen és Nakamura párharca 1-2-re áll - Folytatás holnap (08-17) a negyedik meccsel.

A döntő első meccsnapján az amerikai Nakamura 2,5:1,5 arányban, a rapid-partikban legyőzte a világbajnok Carlsent - Ma (08-15) a második meccsre kerül sor.

Előbb végeztek feladataikkal a döntőbe jutók - Carlsen és Nakamura - így ma nélkülük maradunk - Holnap veszi kezdetét a döntő, mely maximum 7 meccsig: négy meccsgyőzelemig tart.

Úgy vélem, mindenkinek feltűnt: A szakállban az az erő: A csupasz-arcúak és szakállasok csatájában hatalmas fölénnyel vezetnek az utóbbiak: 17,5-9,5 - Nagy valószínűséggel ők játsszák a döntőt - Hogy mi lesz ott a mérvadó, azt még senki sem tudja: Lehet az arcbozont hossza,dússága, színének árnyalata -

Nakamura megnyerte az első három meccset Dubov ellen és már döntős - Carlsen 2:1 arányban vezet Ding Lirennel szemben - Velük találkozunk ma (08-12) a negyedik meccsükön. 

Előzőnapi vereségét követően határozottan (2,5:0,5 arányban) visszavágott a világbajnok Magnus Carlsen a kínai Ding Lirennek és kiegyenlítette a meccsek állását: 1-1 - Az amerikai Nakamura is belehúzott: 3-1-re nyerte a rapid partikat és 2:0-ra vezet az orosz Dubov ellen - Holnap (08-11) a harmadik meccsre kerül sor. 

Meglepetéseredményekkel vette kezdetét a döntő - Rögtön, az első meccs első játszmáiban borult a "papírforma" - Ding Liren legyőzte a világbajnok Magnus Carlsent, Dubov miniatűr partiban, 17 lépésben verte Nakamurát - A továbbiakban Nakamura döntetlenre hozta a rapidot és a blitzben elérte a meccsgyőzelmet - A rapidban és a blitzben sem bírtak egymással a norvég és kínai sakkharcosok - Az armageddonban Ding felhúzta a kínai nagyfalat - Nyert pozícióját döntetlenre adva érte el a meccsgyőzelmet - Ma (08-10) a három meccsgyőzelemig tartó küzdelem második etapjára kerül sor.

 

Ding Liren a "hirtelen-halál" döntetlenjével húzta be az első meccspontot Carlsen ellen - Nakamura a blitz párbajban elért sikerével érte el a meccsgyőzelmet Dubovval szemben.

-------------

Jönnek a szuperek! - Ők aztán tényleg azok! A sakkvilág szupermenjei! - Sokakat érdekelhet, hogyan lehet továbbjutni a döntőbe? Az elődöntőben a párok számára 5 meccs áll rendelkezésre, abból kell megszerezni három meccsgyőzelmet a döntőbe jutáshoz: 3:0, 3:1, 3:2  arányú győzelmek kvalifikálnak a döntőbe - Egy meccs  maximum  4 rapid, két blitz és egy armageddon partiból állhat  - Ha egyikőjük megnyeri a rapid párbajt, azzal megnyerte a meccset, ha a rapid döntetlennel végződik, akkor jönnek a blitz játszmák, aki nyeri a blitz csatát, az továbbjutott - ha a blitz is remi, akkor jön az armageddon: 5 perc világosnak (győzelmi kényszerrel, 4 perc sötétnek döntetlenes továbbjutással - A rapid partik gondolkodási ideje 15-15 perc, + lépésenként 10 másodperc, a blitz 5-5 perces lépésenként 3 másodperc idő-hozzáadással - Jó drukkolást! Jó szórakozást! .   

 

Az egymillió dolláros díjalapú versenysorozat döntőjébe a négy elő-verseny győztese kvalifikálhatta magát - Ám ebből a négy versenyből hármat (az elsőt, a harmadikat és a negyediket) a világbajnok Magnus Carlsen nyert meg - Az elsőséget csak a második versenyen "engedte át" Daniil Dubovnak - Így a versenysorozat két legeredményesebb második csatlakozhatott a duóhoz:  Ding és Nakamura.

 

Szerző: Sakk-mester  2020.08.20. 20:32 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása