vege.jpgfidevbj8.jpg
vbj_resztvevol.jpgvb-jeloltek_2020_03_06.jpg1f_7.jpga_helyszin.jpgmaszkosak.jpgnepom_2.jpgmegnyito_1.jpgerdeklodes.jpgcandidates-standings_1.jpg

 

 A verseny honlapját ITT találod

 

Dugába dőlt a FIDE által tervezett november elsejével kezdődő folytatás - ha a logó készítője jövőbelátó lett volna, akkor a sakkgömb elé a király mellé nem lovat, hanem csigát rajzolt volna - 

"A FIDE megerősíti, hogy az esemény második szakaszára mindenképpen 2021 tavaszán kerül sor. A helyszínt és a pontos időpontokat a FIDE két hónappal a verseny folytatása előtt hagyja jóvá. Az esemény protokollját az egyéb felső szintű tornák gyakorlatának és a helyi hatóságok ajánlásainak figyelembe vételével dolgozzuk ki.

Tudjuk, hogy ez a bejelentés csalódást okozhat a sakkközösség számára. A FIDE feladata azonban, hogy ne csak a játékosok biztonságát és általános jólétét biztosítsa a bajnokság alatt, hanem a lehető legjobb feltételeket is biztosítsa egy ilyen magas szintű esemény lefolyásához.

Végül a FIDE köszönetét fejezi ki Jekatyerinburg házigazda városának, amely remek munkát végzett a verseny első szakaszának megszervezésében, nagyon nehéz körülmények között. Hasonlóképpen, nagyon hálásak vagyunk a grúz hatóságoknak, akik nagylelkűen léptek fel, hogy szükség esetén alternatívát kínáljanak nekünk. Végül szeretnénk megköszönni szponzoraink türelmét és elkötelezettségét." További információkat ITT és ITT találsz.

-------------

Véget ért, mielőtt vége lett volna - A FIDE felfüggesztette a világbajnok-jelölti versenyt a koronavírus világjárvány miatt - A versenyt előre nem pontosítható időpontban, az eddig elért eredmények figyelembevételével folytatják!.

-------------

A kínai és orosz párbajon túl a verseny végkimenetelére nagy hatással lévő partikra kerül sor a mai (03-26) nyolcadik játéknapon - A Caruana - Vachier-Lagrave és a Nepomniachtchi - Giri partik arra a kérdésre adnak választ, hogy merre tart a hullámvasút - Visszavág-e Giri a megtépázott idegrendszerű ( a tegnapi sajtótájékoztatón nem jelent meg) kontyos orosznak, s ha igen meddig tarthat Nepo zuhanórepülése - Ha Caruana nem kapja el a franciát, lehet, hogy bottal ütheti a nyomát?

Társra lelt a varkocsos orosz: Jan Nepomniachtchni a hetedik fordulóban, az őt legyőző francia Maxime Vachier Lagrave személyében - Ők ketten egy ponttal elhúztak a mezőnytől 7/4,5 - Az őket követő négyes: Caruana, Grischuk, Wang, és Giri még nem adta fel - Úgy látszik az utolsó kettő (Alekseenko és Ding Liren 7/2,5) lemaradása már behozhatatlan - bár láttunk már csodákat...

A VIII. forduló párosítása:

March 26, 4:00 pm
Round 8
Caruana - Vachier-Lagrave
Wang Hao - Ding Liren
Nepomniachtchi - Giri
Alekseenko - Grischuk
------------
A mai (03-25) hetedik fordulóval félidejéhez érkezik a világbajnok-jelölti torna - a forduló attrakciójának az első két helyezett összecsapása ígérkezik  - Igazságosztást követel a hetes szám; a holtversenyben lévők döntenek, dönthetnek arról ki a jobb - Figyelmet érdemel az utolsó két helyen álló partija is;  itt lenne az ideje az utolsó helyen tanyázó, előzetesen versenygyőzelemre esélyesnek tartott Ding Liren feltámadásának...
--------------
A 14 fordulós verseny hatodik fordulóját követően megerősítette vezető pozícióját az orosz Jan Nepomniachtchni 6/4,5 a francia Maxime Vachier-Lagrave előtt 6/3,5, őket Caruana, Wang, Grischuk és Giri követi 50%-kos teljesítménnyel -  (24-én) pihenőnap.
A hetedik forduló választ adhat a kérdésre: Ki állja útját a száguldó orosznak? Lehet, hogy épp a Radjabov helyére lépő francia fiú lesz az?
March 25, 4:00 pm
Round 7
Caruana – Wang Hao
Vachier-Lagrave - Nepomniachtchi
Ding Liren - Alekseenko
Giri - Grischuk
 
------------
Az ötödik forduló egyetlen győzelmét arató, holtversenyes első riválisát, Wang Haot legyőző Nepomniachtchni 5/3,5 pontos eredményességgel áll a tabella élén - második a Radjabov helyére beugró Vachier-Lagrave 5/3 - őket a dobogó harmadik fokán 50%-kos teljesítménnyel hárman követik: Grischuk, Caruana és Wang Hao - A döntetlennel végződő játszmák is rengeteg izgalmat, látványos megoldást tartalmaznak - Ajánlom figyelmükbe a : Alekseenko - Vachier-Lagrave partit. 
-----------
A negyedik forduló döntetlenjei nem módosították a sorrendet, változatlanul orosz, francia, kínai hármas áll az élen  a sakkvilágbajnok-jelöltek oda-visszavágós körversenyén - A mai ötödik fordulóban két élen álló is egymásra talál - A mezőny tömör, az első és az utolsó között egy pont a különbség. 
--------
A verseny első, háromfordulós szakaszát követően hárman vezetik a 8 fős mezőnyt: Nepomiachtchi, Vachier-lagrave és Wang szerzett kettő-kettő pontot - Meglepetésre a verseny egyik előzetes esélyesének; Dingnek, csak egy pontot sikerült szereznie - A világos színnel elért győzelmek eggyel lépik túl sötétet.
------------
Sötét napja volt a világossal játszóknak a világbajnok-jelölti torna nyitófordulójában - 3-1 arányban nyertek a másodhúzók: A versenygyőzelemre is esélyesnek tartott honfitársát: Liren Dingget győzte le  Hao Wang, a másik győzelmet a holland sakkfenomén: Anish Giri ellen érte el az orosz Jan Nepomniachtchi - A  Maxime Vachier-Lagrave - Fabiano Caruana és a Alexander Grischuk - Kirill Alekseenko partik döntetlennel végződtek.
-------------
Egyedüli jelentős (sakk)verseny a világban a világbajnok-jelöltek oda-visszavágós körmérkőzése - A résztvevők közül ketten lépik át a 2800-as álomhatárt, egy fő: Kiril Alekseenko kettő ponttal marad el a 2700 élőponttól - a többiek 2762, vagy afeletti pontszámmal rendelkeznek - A verseny díjalapja: 500 000 Euró, a megnyitón több mint ezren vettek részt!  - A ma (03-17) kezdődő verseny első fordulójában szembekerülnek egymással az egy nemzetbeliek: A párosítást a blogbejegyzésben találod.
---------
Ma megnyitó, holnap (03-17) kezdődik a sakkvilágbajnok-jelöltek versenye! A játékosok oda-vissza alapon, világos és sötét színnel is megmérkőznek egymással - három fordulónként pihenőnap következik.  

------------

 

 

 ---------

--------------

----------- 

 

 

-------------  

------------ 

-------------

------------

------------ 

  ------------

------------

March 26, 4:00 pm
Round 8
Caruana - Vachier-Lagrave
Wang Hao - Ding Liren
Nepomniachtchi - Giri
Alekseenko - Grischuk
Hyatt Regency Ekaterinburg, 8, Borisa Yeltsina street
-----------
March 27, 4:00 pm
Round 9
Alekseenko - Caruana
Grischuk - Nepomniachtchi
Giri - Wang Hao
Ding Liren - Vachier-Lagrave
Hyatt Regency Ekaterinburg, 8, Borisa Yeltsina street
--------------
March 28 Free day
----------
March 29, 4:00 pm
Round 10
Caruana - Ding Liren
Vachier-Lagrave - Giri
Wang Hao - Grischuk
Nepomniachtchi - Alekseenko
Hyatt Regency Ekaterinburg, 8, Borisa Yeltsina street
-------------
March 30, 4:00 pm
Round 11
Nepomniachtchi - Caruana
Alekseenko - Wang Hao
Grischuk - Vachier-Lagrave
Giri - Ding Liren
Hyatt Regency Ekaterinburg, 8, Borisa Yeltsina street
--------------
March 31, 4:00 pm
Round 12
Caruana - Giri
Ding Liren - Grischuk
Vachier-Lagrave - Alekseenko
Wang Hao - Nepomniachtchi
Hyatt Regency Ekaterinburg, 8, Borisa Yeltsina street
April 1 Free day
------------
April 2, 4:00 pm
Round 13
Wang Hao - Caruana
Nepomniachtchi - Vachier-Lagrave
Alekseenko - Ding Liren
Grischuk - Giri
Hyatt Regency Ekaterinburg, 8, Borisa Yeltsina street
-------------
April 3, 3:00 pm
Round 14
Caruana - Grischuk
Giri - Alekseenko
Ding Liren - Nepomniachtchi
Vachier-Lagrave - Wang Hao
Hyatt Regency Ekaterinburg, 8, Borisa Yeltsina street

--------------

FIDE Candidates 2020:
Fabiano Caruana (�� 2822) - previous match runner-up
Teimour Radjabov (�� 2765) - World Cup winner      Vachier-Lagrave Maxime 2767
Ding Liren (�� 2801) - World Cup runner-up
Wang Hao (�� 2756) - FIDE Grand Swiss winner
Alexander Grischuk (�� 2777) - FIDE Grand Prix winner
Ian Nepomniachtchi (�� 2767) - FIDE Grand Prix runner-up
Anish Giri (�� 2769) - by rating
Kirill Alekseenko (�� 2704) - wildcard (to be confirmed)

Szerző: Sakk-mester  2020.10.17. 09:34

süti beállítások módosítása