pos609.jpg

Öngyilkosság a sakktáblán - Szinte minden sakktábla mellé ülővel előfordult már, hogy nyert állásból brutális elnézés következtében kapitulálnia kellett - Kisebb halálként, öngyilkosságként éljük meg az ehhez hasonló ballépést - Nem gondolnánk, hogy a világbajnokkal is megesik az ilyesmi (ez tegnap 11-20 történt) - az idő hiánya komoly gátja a gondolkodásnak - ezért is hívjuk fel a sakkal ismerkedők figyelmét arra, hogy kerüljék az azonnali válaszokat - mert a sakk, nem kéz, hanem észjáték - Ám ha nincs idő - akkor mozdul a kéz...

Carlsen leütötte bástyájával a c2 gyalogot, ami után bástyahátrányba került - és hogy milyen nehéz feladni egy korábban nyert partit, igazolja a tény, hogy tovább játszott, nem adta fel azonnal - nyerése roppant egyszerű lett volna: Leüti g2-őn a világos bástyát, majd azt követően lépi meg a Bxc2-őt - valószínűleg gondolatban "előre járt" - Azon is ellehet gondolkodni, hogy miért nem adta fel világos a reménytelen állását - erre is van magyarázat az idő - Amikor az idő ily keményen közbelép, elveszti értelmét, lényegét a sakkjáték.

Szerző: Sakk-mester  2020.11.21. 10:47 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása