fide-logo.jpg21.03.06 - A FIDE bejelentette, hogy mivel a járványhelyzet továbbra is bonyolult az egész világon, jelentős számú selejtezőt rendeznek hibrid formátumban - Ezt a döntést elkerülhetetlennek és kivételesnek tekintik.

A FIDE jóváhagyja a négy kontinentális szövetség javaslatát, amelyek kvalifikációs struktúrájukkal kapcsolatosak a következő, 2021 júliusában megrendezésre kerülő FIDE világkupára.


A játékvezetőket minden egyes helyszínre a kontinentális elnökök jelölik ki, a Főtitkársággal konzultálva.

Az Art. A FIDE Online Sakkszabályzatának 16.8. Pontja szerint minden játékhelyszínre legalább két döntőbírót neveznek ki: Helyi Főbírót (LCA) és Helyi Műszaki Döntőt (LTA).

Ha a játék helyszínén 10-nél több játékos van, akkor minden további 10 játékosért vagy annak egy részéért egy további döntőbíróra van szükség.

Felügyelet
Minden játék helyszínen a kellő számú panorámakamerát kell felszerelni a bőséges felügyelet biztosítása érdekében. Ezenkívül minden játékost kamerával (webes vagy panorámás) kell felügyelni.

Minden lejátszási helyszínen, ha a játékeszközöket nem a Helyi Szervező biztosítja, akkor kötelező a képernyőmegosztással történő nagyítási hívás. Az esemény főbírójának meg kell adni az összes Zoom felvételt.

OTB játékok
Abban az esetben, ha két, ugyanazon a helyszínen játszó játékost párosítanak, az LCA dönthet úgy, hogy a köztük lévő játékot a hagyományos tábla felett kell lejátszani. Ilyen döntés csak akkor hozható meg, ha a játék feltételei megfelelőek és mindkét játékos egyetért. Ezután az ilyen játékok esetében a FIDE sakktörvényeit kell alkalmazni.

Időellenőrzés
Az időszabályozás nem lehet kevesebb, mint 90 perc az első 40 lépésnél, majd 30 perc a játék hátralévő részében, lépésenként 30 másodperces lépésekkel, az 1. lépéstől kezdve, vagy 120 perc az egész játéknál, 30-as lépésekkel. másodperc másodpercenként az 1. lépéstől kezdve.

Nemzetközi címek
A nemzetközi címnormák és a közvetlen címek nem érhetők el.

Szerző: Sakk-mester  2021.03.24. 05:32 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása