fide_world_kup_1.jpg Az előrehaladási táblázatot ITT találod

 

Az urak a legjobb négy közé kerülésért küzdenek, a hatodik kör mindegyik második  játszmája eldőlt, egy párosnak maradt a rájátszás, a hölgyek a hatodik kör első játszmáit játszották - a tét a döntőbe kerülés - mindkét parti döntetlennel ért véget.

 

A rájátszás legizgalmasabb párharcát a Carlsen - Esipenko derbi hozta, a 19 éves orosz srác nagyszerű benyomást tett a sakkdrukkerekre - A hatodik kör első partijai közül Carlsen - Bacrot, Shankland - Karjakinnal szemben került előnybe -  A másik két játszma döntetlenül végződött - Holnap a visszavágó partikra kerül sor és a hölgyek is beülnek a pepita deszkák mögé.

 

A hölgyeknél csak egy, a férfiaknál hat páros túlórázik holnap, többek között a világbajnok: Magnus Carlsen is - Karjakin és MVL nem sokat lacafacázott - 10 percnyi játékot követően egyeztek meg a döntetlenben s bízták a továbbjutást a gyors partikra.

 

Az ötödik kör első fordulójában lejátszott 12 partiból,csupán kettő végződött döntéssel - A férfiaknál a sötéttel játszó  Martirosyan, a hölgyeknél az exvilágbajnoknő Kosztenyuk világossal nyert - A további 10 játszma döntetlennel ért véget - Ma (07-26) az ötödik kör második játszmaiban kiélezettebb küzdelmek várhatók - hacsak a versenyzők nem hagyják a rövidített partikra a döntést.

Ma (07-25-én az ötödik kör első versenynapján) már csak tucatnyi táblán állítják fel a figurákat a szocsi Sakk-világkupán - A hölgyek négy, az urak nyolc sakkpályán néznek farkasszemet egymással - A szelekció révén egyre nívósabb partik várhatók a versenyben-maradottaktól  - Meglepetés a 18 éves, 2600 élőpont alatti szerb  Ivic Velimir legjobb 16 közé kerülése - A hölgyek "tisztulási" folyamatát követően két 2500 élpont alatti került be a legjobb nyolc közé - A korábban szebb napokat látott Kosztenyuk és Gunina, akik épp egymással kerültek szembe.

Férfiak nők kézen fogva, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva:  Mi adja az apropóját az előző bölcseletnek? A negyedik kör első két klasszikus játszmáját követően megfeleződött a mezőny, mind a férfiaknál, mind a nőknél - A mezőny fele itt is, ott is továbbjátszik a rövidítésben - A férfiaknál nyolc pár, a nőknél négy - itt is, ott is túlórázik az első kiemelt: Carlsen és Gorjacskina - A rövidített gondolkodási idejű partik több izgalmat tartogatnak, mint a klasszikus gondolkodási idejűek, nem beszélve arról, hogy ma addig játszanak, míg el nem dől, ki jut tovább - Jó szurkolást!.

 

Számomra a legnagyobb meglepetést, a sztárjátékosok (Caruana, Giri, Mamegyarov) kiesése mellett az üzbég fiatalok: a 15 éves Sindarov Javokhir, a 16 éves Abdusattorov Nodirbek valamint  a 15 éves indiai Rameshbabu Praggnanandhaa szárnyalása okozta - A negyedik kör kiemelkedő izgalmakat tartogató sakkcsatáit várhatóan a következő párosításokban láthatjuk:  Carlsen- Vojtaszek R, Dubov-Esipenko, Griscsuk - Korobov, VLM - Praggnanandhaa - Jó szurkolást! - A negyedik körben a férfiak a legjobb 16, a hölgyek a legjobb 8 közé kerülésért játszanak - Különös izgalmakat igér a Gorjacskina . Stefanova és a 17 éves kazahsztáni Assaubayeva, Bibisara és Lagno Kateryna közötti sakkcsata.

 A verseny első három körének videóit ITT találd. 

 

 

 

  ------------

 

 

-------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------

 

------------ 

 

 ---------

 

------------

 

 

------------

 

 

---------

Szerző: Sakk-mester  2021.07.30. 13:38 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása