1kumbodi2_24.jpg1kumbodi2_23.jpgrastl.jpg1kumbodi2_22.jpg

 01-1_31.jpg

1kumbodi2_21.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------

 

 

 

A versenyt a francia sztárjátékos: a kilenc forduló során 6 pontot szerző Vachier-Lagrave Maxime nyerte, a második negyedik helyen az 5,5 pontig jutó amerikai nagymenők osztoznak: Dominguez Perez Leinier, Caruana Fabiano, So Wesley - Az ötödik helyet, 50%-os teljesítménnyel, 4,5 ponttal Rapport Richárd szerezte meg - Érdekesség, hogy a hatodik fordulót követően, az utolsó két fordulóban sem dőlt el játszma, mindegyik parti döntetlennel végződött.  

Amerikában egy francia az úr - Nyolc forduló során szerzett 5,5 pontjával Vachier-Lagrave Maxime vezeti a mezőnyt Rapport Richárd az egyedüli ötödik -.

A hatodik forduló minden játszmája döntetlenül végződött - Az élen a helyzet csak annyiban változott, hogy a versenyzők pontszáma 4-re nőtt - Rapport továbbra is 50%-os, három pontos és a holtversenyes 5-7 helyről várja az előbbre lépést - A mai (08-24) hetedik fordulóban az alábbi párosításban mérkőznek meg a sakkjátékosok: 

Öt fordulót követően So, Dominguez és VLM az élen 3,5 szerzett ponttal - a magyar sakkmatador: Rapport Richárd a pihenőnap előtt az amerikai szupersztárral: So-val a 17-ik lépésben, háromszori lépésismétléssel állapodott meg a döntetlenben, 50%-os teljesítménye (2,5 pont) az 5-7-helyhez elég -. 

 ----------

A tegnapi negyedik fordulóban a magyar fiú: Rapport nem sokat cicózott, elkapta az orosz nagymester: Szvidler grabancát és kirázta belőle a pontot - Az élen állók közül a vezető amerikai nagymesterek: So és Caruana két királyig játszva, nagyobb kockázatot nem vállalva terelték a játszmát döntetlen mederbe - A kubaiból lett amerikai Dominguez gáncsot vetett a francia MVL-nek és elfoglalta helyét a vezető trióban - Rapport a mai ötödik fordulóban a sötét bábukat vezetve kerül szembe So-val.

Túl a verseny első harmadán két amerikai (Caruana és So) és egy francia (MVL) szuper-nagymester vezeti a mezőnyt három forduló során elért 2,5 ponttal - A verseny magyar résztvevője: Rapport Richárd egy ponttal a hetedik helyen áll - A mai, negyedik fordulóban Szvidlerrel méri össze tudását.

Szerző: Sakk-mester  2021.08.27. 06:24 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása