t_7.jpgMíg So-nak 29-én párt keresnek, mi már tudjuk, hogy Rapport Richárd - a 17 éves, 2650 élőpontos Sarin Nihallal fog meccselni a tovább jutásért - Az indiaik Sarinban (Három éves korára 190 ország fővárosát és zászlóját tudta felismerni - Ugyanebben a korban a rovarok és növények tudományos neveit is tudta és fejből felmondta - Felső óvodás korában folyékonyan beszélt angolul) látják a jövő világbajnokát és nem bízzák a véletlenre tehetségének kibontakoztatását - Nincs anyagi akadálya képzésének és versenyeztetésének - Komoly és érdekfeszítő sakkcsata várható - de előtte nézzük meg a VLM - Caruana sakkderbit november 29-én.Speed Chess Championship: So Rallies, Eliminates Xiong
2ab_12.png2021 Speed Chess Championship Main Event Bracket1ab_11.jpg1abolddob_4.jpg

 2021 Speed Chess Championship Main Event Schedule

 2021 Speed Chess Championship Main Event Format

 

 

 

 

 

---------

 

A Firouzja helyére belépő Rapport végletekig kiélezett küzdelem során győzte le a nem várt ellenállást tanúsitó Saranat - A lényeg, hogy Ricsi tovább lépett! - Ma két páros is egymásnak feszül - dupla élvezet vár a szellemjáték szerelmeseire.

Némi összevisszaság van a honlapon - Rapport játszik, vagy Firouzja -  azt még nem tudni biztosan - a biztos pont az időpont és az ellenfél személye: Sarana - Mi Rapportért szorítunk - Ha mégis a rigai győztes: Firouzja játszana akkor sem leszünk túlzottan csalódottak.

 

---------

Date Time Round Player 1 Player 2
Nov 8 9 a.m. PST/18:00 CET Round of 16 Anish Giri Jan-Krzysztof Duda
Nov 9 4 a.m. PST/13:00 CET Round of 16 Shakhriyar Mamedyarov Ding Liren
Nov 10 9 a.m. PST/18:00 CET Round of 16 Richard Rapport Alexey Sarana
Nov 11 7:30 a.m. PST/16:30 CET Round of 16 Alexander Grischuk Nihal Sarin
Nov 11 11:30 a.m. PST/20:30 CET Round of 16 Levon Aronian Daniil Dubov
Nov 12 9 a.m. PST/18:00 CET Round of 16 Hikaru Nakamura Peter Svidler
Nov 15 9 a.m. PST/18:00 CET Round of 16 Wesley So Jeffery Xiong
Nov 29 10 a.m. PST/19:00 CET Round of 16 Maxime Vachier-Lagrave Fabiano Caruana
Dec 2 TBD Quarterfinals TBD TBD
Dec 2 TBD Quarterfinals TBD TBD
Dec 6 TBD Quarterfinals TBD TBD
Dec 9 TBD Quarterfinals TBD TBD
Dec 13 TBD Semifinals TBD TBD
Dec 16 TBD Semifinals TBD TBD
Dec 19 TBD Final TBD TBD

 

Date Time Round Player 1 Player 2
Nov 8 9 a.m. PST/18:00 CET Round of 16 Anish Giri Jan-Krzysztof Duda
Nov 9 4 a.m. PST/13:00 CET Round of 16 Shakhriyar Mamedyarov Ding Liren
Nov 10 9 a.m. PST/18:00 CET Round of 16 Alireza Firouzja Alexey Sarana
Nov 11 7:30 a.m. PST/16:30 CET Round of 16 Alexander Grischuk Nihal Sarin
Nov 11 11:30 a.m. PST/20:30 CET Round of 16 Levon Aronian Daniil Dubov
Nov 12 9 a.m. PST/18:00 CET Round of 16 Hikaru Nakamura Peter Svidler
Nov 15 9 a.m. PST/18:00 CET Round of 16 Wesley So Jeffery Xiong
Nov 29 10 a.m. PST/19:00 CET Round of 16 Maxime Vachier-Lagrave Fabiano Caruana
Dec 2 TBD Quarterfinals TBD TBD
Dec 2 TBD Quarterfinals TBD TBD
Dec 6 TBD Quarterfinals TBD TBD
Dec 9 TBD Quarterfinals TBD TBD
Dec 13 TBD Semifinals TBD TBD
Dec 16 TBD Semifinals TBD TBD
Dec 19 TBD Final TBD TBD

 

The time controls will be:

  • 90 minutes of 5+1 blitz
  • 60 minutes of 3+1 blitz
  • 30 minutes of 1+1 bullet
Szerző: Sakk-mester  2021.11.28. 12:20

süti beállítások módosítása