Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „SPEEDCHESS CHAMPIONSHIP Chess.com WINNER PRESENTED BY coinbase GM Hikaru NAKAMURA”Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „SPEEDCHESS CHAMPIONSHIP FINAL Ys Chess.com”Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „SPEEDCHESS CHAMPIONSHIP #1 Thursday, DEC 16 NAKAMURA 16.5 Chess.com go.chess.com/SCC2021 15.5 DING LIREN PRESENTED coinbase”t4_3.jpgLehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „SPEEDCHESS CHESS CHAMPIONSHIP #1 Thursday, DEC 16 2:30 P.M. PST 23:30 ceT NAKAMURA Chess.com go.chess.com/SCC2021 DING LIREN PRESENTED BY coinbase”2ab_13.png1kum_10.jpg

Két amerika sakksztár méri össze tudását december tizenkilencedikén a Speed Chess Championship döntőjében, miután 16-áról 17-ére virradóan Hikaru Nakamura egy végletekig kiélezett meccsen, a tiebreakban, a rájátszásban 16,5-15,5 arányban legyőzte Ding Lirent és csatlakozott a döntős párra váró Wesley So-hoz.

Éjszakai sakk-wellness - 23:30-kor kezdődik az amerikai-kínai összecsapás Nakamura és Ding Liren között - akiknek nem volt elég a magyar bajnokság izgalmas játszmáiban elmerülni, azok a késő éjszakai "szellemfürdőben" megmártózhatnak.

Kialakult a legjobb négy mezőnye, miután So nagy arányban (17,5-9,5) legyőzte Caruanát csatlakozott Nakamurához, Ding Lirenhez és Nihal Sarinhoz - A meccseket 13-án és 16-án rendezik, a döntőre december 19-én kerül sor.

Ma este hét órától, három órán át, két amerikai szupersztár Wesley So és Fabiano Caruana blitz és bullett partikkal zórakoztatja a sakk szerelmesit.

Ma (12-06) a világbajnoki döntő nyolcadik játszmája után két sakk-buliba invitálom a Kedves Sakk-drukkereket: 15:00 órától Ding Liren- Aronyannal, 19:00 órától Nakamura - Girivel kezd heves óracsapkodásba 3-3 órán keresztül - Az első másfél órában 5 perc+1 másodperces, a második etap egy órájában 3 perc + 1 másodperc, míg a harmadik szakasz 30 percében 1 perc+ 1 másodperces hozzáadás lépésenkénti időkontroll mellett vívják sakk-csatáikat.

A legjobb nyolc párharcával robog tovább a Speed Chess Championship - Az első összecsapásra december 2-án kerül sor Rapport Richárd és Sarin Nihal között - A játszó felek 16:00-kor kezdik a meccsüket - Figyelemreméltó, hogy a szervezők a fordulók napjait a VB-döntő szünnapjaira ütemezték azért, hogy a sakkrajongók akkor sem maradjanak sakk-világsztárok partijai nélkül - Tegnap (11-29) eldőlt ki lesz So Wesley ellenfele - amerikai párbajra kerül sor, miután Caruana igen szoros derbin 13,5:12,5 arányban legyőzte MVL-t - Szorítsunk Ricsi sikeréért és élvezzük a feszültséggel teli izgalmas játszmákat.

A világbajnoki döntőben pihenőnapot tartanak, de nem maradunk ma sem minőségi sakk nélkül: MVL és Caruana: (12,5-13,5) blitz és "golyó" vagy bullett párbajába nyerünk betekintést 19:00 órától.

 

Míg So-nak 29-én párt keresnek, mi már tudjuk, hogy Rapport Richárd - a 17 éves, 2650 élőpontos Sarin Nihallal fog meccselni a tovább jutásért - Az indiaik Sarinban (Három éves korára 190 ország fővárosát és zászlóját tudta felismerni - Ugyanebben a korban a rovarok és növények tudományos neveit is tudta és fejből felmondta - Felső óvodás korában folyékonyan beszélt angolul) látják a jövő világbajnokát és nem bízzák a véletlenre tehetségének kibontakoztatását - Nincs anyagi akadálya képzésének és versenyeztetésének - Komoly és érdekfeszítő sakkcsata várható - de előtte nézzük meg a VLM - Caruana sakkderbit november 29-én.Speed Chess Championship: So Rallies, Eliminates Xiong
2ab_12.png
1ab_11.jpg

 2021 Speed Chess Championship Main Event Schedule

 2021 Speed Chess Championship Main Event Format

  

  

 

 

 

 

---------

 

A Firouzja helyére belépő Rapport végletekig kiélezett küzdelem során győzte le a nem várt ellenállást tanúsitó Saranat - A lényeg, hogy Ricsi tovább lépett! - Ma két páros is egymásnak feszül - dupla élvezet vár a szellemjáték szerelmeseire.

Némi összevisszaság van a honlapon - Rapport játszik, vagy Firouzja -  azt még nem tudni biztosan - a biztos pont az időpont és az ellenfél személye: Sarana - Mi Rapportért szorítunk - Ha mégis a rigai győztes: Firouzja játszana akkor sem leszünk túlzottan csalódottak. 

--------- 

The time controls will be:

  • 90 minutes of 5+1 blitz
  • 60 minutes of 3+1 blitz
  • 30 minutes of 1+1 bullet
Szerző: Sakk-mester  2021.12.19. 19:00 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása