hermitage.jpghermitage2.jpg

Október 24-től november 6-ig a Monacói Sakkszövetség által szervezett Női Candidates torna helyszíne a bűbájos Hôtel Hermitage Monte-Carlo.
Az "A" csoportban látni fogja a Humpy Koneru és Anna Muzychuk és Lei Tingjie vs Mariya Muzychuk összecsapásait.
A nyereményalap minden rendezvényre 70 000€, míg további 110 000€ lesz a tét a női jelöltek döntőjében, ami rekordértékű 250 000€-ra emeli a végösszeget.
A játék helyszíne is rangot ad az eseménynek, hiszen a Hôtel Hermitage Európa egyik legemblematikusabb szállodája. Monacóban, egy történelmi műemlékként nyilvántartott palotában található ez a fényűző, ötcsillagos szálloda Belle-Époque dekorációval, télikerttel és 7000 m²-es gyógyfürdővel. Többek között megkapta a Villégiature Award "Európa legjobb gyógyfürdője" Prix by Villégiature díjat 2016-ban, az Eventia pedig 2012-ben az "Év rendezvényszállója" kategóriában az Arany díjat.
Ugyanilyen feltételek mellett rendezik meg a női jelöltek B csoportját, a rendező várost a következő napokban nevezik meg. A Ju Wenju trónjának kihívójának személyét 6 játszmás meccsen döntik el. A döntőre 2023 első negyedévében kerül sor, és már két különböző európai város jelezte érdeklődését a megszervezése iránt.
Szerző: Sakk-mester  2022.08.11. 15:52

süti beállítások módosítása