Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „bassh Pannln R <Ο> Meltwater CHAMPIONS CHESS TOUR FINALS 2022 WINNER MAGNUS CARLSEN”Nem érhető el leírás a fényképhez.Meltwater Champions Chess Tour 2022

 Magnus Carlsen világbajnok tegnapi hosszabbításos meccsgyőzelmével és Duda hosszabbításos vereségével négy pontra növelte előnyét a lengyel srác előtt, aki továbbra is a második helyről várja a folytatást - Carlsen ma a vicces-kedvű hosszúnevű indiai tinédzserrel: Pragg-gal, a holnapi záró fordulóban az őt üldöző Dudával találja szembe magát – Jó szórakozást! .

A Meltwater Champions Chess Tour döntőjének 3-ik fordulójában mind a négy meccse három játszmáig tartott -  Magnus Carlsen, Jan-Krzysztof Duda, Wesley So és Praggnanandhaa egyértelmű győzelmeket arattak, ami további 3 meccspontot adott nekik a tabellán -  Carlsen és Duda továbbra is osztják a vezető pozíciót s már nem kevesebb, mint 5 ponttal előzik meg legközelebbi üldözőiket.

Meltwater Champions Chess Tour 2022Jan-Krzysztof Duda - Winner of the Aimchess Rapidrapport_vbjelolt_1.jpg
0-10abcd_2.jpglive3_6.gif

 

 

 

 

 

 

 

A közel egy teljes éven át tartó versenysorozatot követően elérkeztünk a Meltwater Champions Sakktour kilencedik és egyben utolsó eseményéhez. A torna egy hétnapos, körmérkőzéses verseny – Helyszíne: San Francisco - november 14-én kezdődik és november 20-án zárul. Nyolc elit sakksztár vesz részt a Tour Finals 2022-ben, köztük Magnus Carlsen, Wesley So és Rameshbabu Praggnanandhaa.

 

 

 

STOP India! STOP világbajnokverők! - Ez volt jellemző az első KO napra - Erigaisivel a világbajnokverővel maga Carlsen bánt el: 2,5-0,5 a világbajnoknak, Viditet - Duda gáncsolta el 0,5-2,5, Gukeshnek, a másik világbajnokverőnek - Rapport parancsolt megálljt: 2,5-1,5 - A negyedik továbblépő Mamegyarov - Abdusattorovval szemben 2,5-1,5 - A holnapi párosítás: Carlsen - Duda, Rapport - Mamegyarov - Hajrá, Ricsi!

Holnaptól (10-18) KO szakasz - minden más lényeges információt a blog-bejegyzésben találsz!.

 

A körverseny zárónapja előtt a lengyel Duda vezet 25/36 pontos teljesítménnyel, a világbajnok Carlsen az őt elpáholó kis indiaikkal: Erigaisivel és Gukeshhel holtversenyben 3ik-5-ik (21/36), a második helyen Mamegyarov áll (23/36) - Rapport Richárd - Girivel holtversenyben 7-ik - 8-ik - Ricsire ma csak indiai versenyzők várnak: Erigaisi, Vidit és Gukesh - Közülük a két ifjú világbajnok verő! - Hajrá, Ricsi!.

A körverseny második versenynapját követően a 18 éves üzbég: Abdusattorov Nodirbek vezet 17/24, egy pont lemaradással követi az azerbajdzsáni: Mamegyarov, karöltve a világbajnok Carlsennel - Rapport Richárd a továbbjutásról éppen lecsúszó kilencedik helyről várja a folytatást 10 szerzett pontjával - Ricsire ma egy nemzetközi egyveleg jár: német, indiai, holland, spanyol sorrendben - holnapra letisztul a kép: három indiai ül elé - Hajrá, Ricsi! 

 

 

 

 --------------

Szerző: Sakk-mester  2022.11.21. 09:23 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása