gyoztes_7.jpgvegeredmeny.jpgrapport_4.jpgabdusattorov.jpg

giri_carlsen.jpgtatarap.jpg
tata_steel.jpg0-10a_12.jpg0-10b.jpgwejk_aan.jpg
jatekosok_1.jpgjatekosok_b.jpg

 

Ketten emelték a magasba - a dobogó legfelsőbb fokára Hollandia sakkfenoménját: Anish Girit - Történ ugyanis, hogy az utolsó fordulóban a honfi rivális: Van Foreest legyőzte a versenyben szinte végig - az utolsó fordulóig vezető üzbegisztáni tinédzsert: Abdusattorovot, Ám ez még nem lett volna elég az egyedüli elsőséghez, s ekkor jött a mi fiúnk: Rapport Richárd, aki egy "ajándékponttal", az ő szintjén fatális elnézéssel kedveskedett  az első helyre ácsingózó holland ranglistavezetőnek - Így már fél-pont előnnyel Giri felpattanhatott a dobogó tetejére - a holtversenyes másodikok: Abdusattorov és Carlsen fölé.

 

Figyelem! A verseny utolsó fordulója kettő órával hamarabb kezdődik! A 12-ik forduló meglepetését Rapport hozta a világbajnoki döntős Ding Liren legyőzésével -  Győzelmével az 5-7-ik helyre lépett elő Caruana és Aronyan mellé - Az élen a helyzet változatlan, döntetleneztek a dobogón és közvetlen mellette állók - A holnapi záró-fordulóban Abdusattorov - Van Foreesttel, Giri - Rapporttal, Erigaisi - Carlsennel csap össze.

Mivel a 11-ik fordulóban csupán egy játszma dőlt el s az sem az élmezőnyben történt, így a dobogón és környékén a helyzet változatlan maradt -  A mai 12-ik fordulóban jön a hollandok találkozója: Van Foreest - Giri színelosztásban - A versenyben vezető Abdusattorov - a világus bábukat irányító So-val kerül szembe - Rapport - Ding Lirennel, Carlsen - Praggnanandhaa-val küzd meg - Jó szórakozást!.

Mire lesz elég a hátralévő három forduló? - Képes lesz-e átrendezni a jelenlegi dobogós pozíciókat? - A 14:00-kor kezdődő 11-ik forduló segít a kérdések megválaszolásában - Jó szórakozást! 

A mai (01-26) pihenőnapot követően a 11-ik fordulóban küzd meg egymással a versenyben vezető  Abdusattorov és a hollandok éljátékosa, a tabellán második Giri, Carlsen - So-val, Keymer - Rapporttal vív szellemi csatát - Carlsen már fél lábbal a dobogó harmadik fokán, de még egy pontra a versenyben vezető üzbegisztáni sihedertől - Giri a következő 12-ik fordulóban honfitársával kerül szembe - elvileg segítheti is őt a várva várt nagy siker elérésében, de presztízs is van a világon - A régebbi időkben a verseny  elején, de mindenképp az első felében kerültek szembe egymással az egy-nemzetbeliek - Változnak az idők.  - Girire a verseny végén még Rapport vár -   Carlsennek a záró szakaszban a tabella két utolsója és mumusa Pragg jutott - Az ifjú üzbégnek a másik holland: Van Foreest és az amerikai So okozhat kellemetlen perceket - Nekünk drukkereknek, mindenképp nagy élmény marad a 2023-ik év első szuperversenye - Jó szórakozást!

Fél pontra csökkent a versenyben vezető Abdusattorov előnye  6,5/9 - Giri 6/9 a második, So 5,5/9 a  harmadik helyen, a dobogótól fél pontnyi távolsagra: Carlsen, Pragg, Caruana, Aronyan,  a tegnap és ma is nyerő Rapport 50%-os teljesítménye a 8-ik helyhez elég - Ma (01-25) Abdusattorov - Ding Lirennel, So - Girivel, Rapport - Aronyannal, Maghsoodloo -  a világbajnok Carlsennel kerül szembe.

Továbbra is egy pont előnnyel vezet Abdusattorov, Carlsen talpra állt s azon is maradt: legyőzte egykori kihívóját Caruanat és megközelítette a dobogót - Bővelkedett eldőlt partikban a 8-ik forduló: Carlsen mellett Rapport, Gukesh és Van Foreest is nyert - Ma (01-23) pihennek a sakkgladiátorok - A 9-ik fordulóban (01-24) Keymer - Abdusattorovval, Carlsen - Gukeshhel, Ding Liren - Girivel, Erigaisi Arjun - Rapporttal méri össze tudását.

Tegnap Carlsen talpra állt, ezt épp Rapport bánta, ő ellene talált magára - Egy pontra növelte előnyét a most is nyerő üzbegisztáni sakkfenomén: a 18 éves Abdusattorov 5,5/7 -  4,5 ponttal lohol a nyomában: Praggnanandhaa, Giri, Caruana és So - A nagy lendületet vett amerikaiak közül Aronyan 4 pontot gyűjtött - Carlsen és Ding Liren 50%-on áll - A 8-ik fordulóban Caruana - Carlsennel, Abdusattorov - Aronyannal, Rapport - Praggal, So - Ding Lirennel ül szembe.

 

Továbbra is az üzbegisztáni tinédzser: Abdusattorov az élen 4,5/6 - Giri és Caruana 4/6 ponttal követi őt - A világbajnok Carlsen visszacsúszott a 11-ik helyre - A mai hetedik fordulóban Carlsen holtverseyes társával - Rapporttal, Aronyan - Girivel, Maghsoodloo - Caruanaval, Erigaisi Arjun - Abdusattorovval száll szembe - Jó szórakozást!.

 

Abdusattorov harmadik győzelménél, Carlsen zsinórban második vereségénél tart - Az üzbegisztáni tinédzser legyőzte a világbajnokot és egyedül vezeti a mezőnyt - 4/5 pontos teljesítménye ámulatbaejtő - az elmult 5 forduló során 18 ponttal növelte élőjét - Carlsené 13 egységgel csökkent - A hatodik fordulóban Adusattorov - Praggal, Van Foreest - Carlsennel, Rapport - Maghsoodlooval kerül szembe.

A negyedik fordulóban megszületett a verseny első, majd a második nagy meglepetése is - A holland ranglistavezető, a jólfésült Anish Giri legyőzte a borzos norvég sakkvilágbajnokot: Magnus Carlsent - Giri a második fordulóban is villogott - ekkor az indiai ifjú sakkzsenit: Gukesht kényszerítette megadásra látványos partiban - Egyébként a holland 12 évet várt erre a győzelemre - ugyanis 16 évesen ugyanezen a helyszínen nyert Carlsen ellen klasszikus gondolkodási partiban legutóbb - A második meglepetés eredményt Praggnanadhaa szállította Ding Liren legyőzésével - Giri és Abdusattorov a holtversenyes első helyről várja a folytatást - Az ötödik fordulóra ma. 19-én kerül sor - Carlsen - Abdusattarovval, Gukesh - Rapporttal, Pragg - Girivel ül szembe.

A mai.(01-17) IV-ik forduló sztármérkőzései: Giri - Carlsen, Rapport - Caruana, Ding - Praggnanandhaa

Mai (01-16) sztárpartik: Carlsen - Ding, Rapport - So - A második fordulóban szintén ketten győztek, így ők csatlakoztak a tegnapi nyertesekhez: Dinghez és Absusattorovhoz. 

Sötét nap volt tegnap, a verseny első fordulójában a holland halászfaluban a Tata Steel Masters csoportban - Ding Liren és Abdusattorov is sötét színnel játszva húzta be a győzelmet - Gukesh és Ricsi voltak a vesztesek - A legnívósabb partit Praggnanadhaa és Eiraisi Ajrun produkálta - A mai második fordulóban Abdusattorov - Caruanaval, Ding Liren - Maghsoodloo Parhammal néz farkasszemet.

 live3_7.gif

 

A "B" csoport játszmáit ITT éred el!

 

 

 

 

 

A 85.ik alkalommal megrendezésre kerülő Wijk aan Zee-i szuperversenyen öt játékos vesz részt a világ top 10-ből, valamint a világ öt legnagyobb sakktehetsége - Az elit mezőnyben a világbajnok mellett ott találjuk: Ding Lirent, Fabiano Caruanat, Anish Girit, Wesley So-t és a román színekben versenyző magyart: Rapport Richárdot.

Az időellenőrzés 100 perc 40 lépésre, majd a további 20 lépésre 50 perc,  a játék hátralévő részében 15 perc, az 1. lépéstől lépésenként 30 másodperces idő-hozzáadással. Az első hely holtversenyét ketten döntik el villámjátékokkal (3+2). Ha még mindig döntetlen, akkr jön a "hirtelen halál", ahol a fehér 2,5 percet, a fekete pedig 3 percet kap - világos csak nyeréssel, sötét döntetlennel is tovább lép. A pénzdíjak egyenlő arányban kerülnek elosztásra.

 

Változás! Duda helyett - Parham Maghsoodloo

 

 

 

Round 1 Jan 14, 2023 14:15
Round 2 Jan 15, 2023 14:15
Round 3 Jan 16, 2023 14:15
Round 4 Jan 17, 2023 14:15
Round 5 Jan 19, 2023 14:15
Round 6 Jan 20, 2023 14:15
Round 7 Jan 21, 2023 14:15
Round 8 Jan 22, 2023 14:15
Round 9 Jan 24, 2023 14:15
Round 10 Jan 25, 2023 14:15
Round 11 Jan 27, 2023 14:15
Round 12 Jan 28, 2023 14:15
Round 13 Jan 29, 2023 12:15

 

Szerző: Sakk-mester  2023.01.29. 18:10 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása