1972-től jelenik meg az egyesület belső terjesztésű lapja, a Tipográfia sport-híradó, amely a tájékoztatás mellett, az anyagi alapok előteremtését is szolgálja. A lap megjelenését Tabák Endre, a Népsport volt főszerkesztője, a Tipográfia elnökségének tagja javasolta kiadni. Ideáját elfogadták, a lap első főszerkesztője ő volt.

1973-ban emlékeztünk az alapítás 70. évfordulójára. A jubileum évében tizenegy szakosztályban csaknem 400 sportolónk volt! A Tipográfia az egyesületek rangsorában a középmezőnybe került. E jeles évfordulón búcsúztattuk el az aktív versenyzéstől Habony Ferencet, olimpikon kerékpárosunkat.

1978-ban, a 75. évforduló ünnepi közgyűlésén még közöttünk volt az alapítók közül a 87 éves Schmidt Béla. Bíróczky János elnök meleg szavakkal méltatta a Konrád testvérek és Schaffer Alfréd jeles labdarúgóink játéktudását, akik nemcsak a magyar, hanem az európai labdarúgás koronázatlan királyai voltak. A magyar sportvezetés azzal is kifejezte egyesületünk nagyra értékelését, hogy a Magyar Népköztársaság Sportérdemérem arany fokozatával tüntette ki az elnökség három tagját: Bíróczky Jánost, Fodor Kornélt és Koltai Ferencet. E kitüntetés ezüst fokozatát kapta az elnökség másik három tagja: Csákvári János, Horváth Gyula és Zsilka László, akik akkor már évtízedek óta dolgoztak az egyesületért.. A sportérdemérem bronz fokozatát Barta Margit íjász edző, Csiszár Ferenc sakkozó és Samu Miklós vízilabda edző vehette át.

Szerző: Sakk-mester  2017.04.12. 05:28 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása