stavanger_1.jpgcarlsen_6.jpgju_1.jpgnorveg2.jpgnorveg_resztvevok_2.jpgnorveg_resztvevok_2_10.jpgnorveg_resztvevok_2bw_9.jpgdijazas_5.jpg

live3_33.gif

 

 

 

 

Végeredmény - Szuper Norvég sakkverseny - Norway Chess 2024 - A verseny győztese: Magnus Carlsen, II-ik Hikaru Nakamura, III-ik Praggnanandhaa Rhamesbabu - A női verseny győztese: Ju Wenjun.

 

A verseny folytatódik - Carlsen vezet, Nakamura követi, Praggn a harmadik - Jó szórakozást!.

A versenyben a világranglista-vezető Magnus Carlsen vezet, fél ponttal előzi meg a 2800-as szint fölé lépett Nakamurát (jót tett a házasság az amerikai sakkfenoménnek!), kettővel a harmadik Praggnanadhaat - a tabella utolsó helyén álló világbajnokkal: Ding Lirennel szembeni fölénye 9,5 pont  - Ma Carlsen világossal az indiai tinédzserrel: Praggal, Nakamura sötéttel Firouzjával mérkőzik meg - A hölgyeknél Anna Muzychuk vezet -  Holnap szünnap! Jó szórakozást!.

 

Sokkban a sakkvilág: Ütésváltások és meglepetések a norvég Elit Tornán!

A sakk világában is kinyílott a pofonláda – és nem is akárhogy! A harmadik fordulóig kellett várni, hogy szenzációs eredmények szülessenek, és a váratlan fordulatok sorra következzenek!

Kik kapták az első nagy pofont?

Nem más, mint a világranglista-vezető Magnus Carlsen és a világbajnok Ding Liren! Igen, jól olvastad: a két sakkóriás az utolsó két helyre csúszott vissza -

És ki tündököl most a trónon?

Az ifjú csodagyerek, az alig 18 éves indiai sakkmatador, Praggnanandhaa! Ez a tehetséges fiatalember nemcsak hogy leiskolázta Carlsent, de jelenleg ő vezeti a versenyt! Fabiano Caruana a második,Hikaru Nakamura a harmadik helyen - Kedves sakkszeretők, készüljetek fel! Drukkoljatok kedvenceiteknek, és élvezzétek a sakkvilág legnagyobb csatáit!.

 

Itt találkozik a sakkvilág krémje_Élő-átlag 2780! -  május 27 és június 07 között: Carlsen, Ding Liren, Caruana, Nakamura, Firouzja és Praggnanadhaa - Ha meghívták volna a VB-jelöltek mezőnyének másik négy - inkább három (Nepo, Gukesh, Vidit) versenyzőjét, a verseny győztesét akár világbajnoknak is kikiálthatnánk - A hölgyek mezőnye élőpontszám (tudásszint!) alapján, az urakéhoz képest szegényes - Viszont a díjazás, lévén nem teljesítményt követő, egyenlő lesz - Annyi lóvéval duzzad a hölgyek bukszája, amennyivel az uraké - Amúgy olyan ez, mintha az orvos és a nővér, a cégvezető és a titkárnő, az iskolaigazgató és az iskolatitkár fizetése a nemek egyenlősége révén  azonos lenne - Hogy korrekt-e ez így, döntse el a kedves olvasó...

Szerző: Sakk-mester  2024.06.09. 08:03 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása