firouzja_w.jpgfirouzja_w_mani.jpgworld-chess-hall-of-fame.jpgworld-chess_resztvevok.jpgworld-chess_missisippi.jpgdijazas_st.jpg

 utemezes_julius_2.jpg

live_41.png

 

Már csak két napig - ma és holnap élvezhetjük a sakk-világelit játékának szellemességét és precizitását - A perzsa-francia Firouzja vezet 5/7 ponttal, Caruana közvetlenül a nyomában 4 pont, és egy tömbben fél pont lemaradással a derékhad - A világbajnok Ding Liren Nepoval társbérletben mínuszban, majd az egykori európai nagymenő a holland Giri zárja a sort - Éles, késhegyig menő küzdelmek várhatók - 350 000 dollár szétosztása a tét - az első 100 000 dollárral lesz gazdagabb, a második csupán 65 000 ezret markolhat fel.

Az idei St. Louisi Sinquefield Cupán vízben nem lesz hiány, mint ahogy elit sakkjátékosokban sem - A Mississippi és a Missouri folyók találkozásánál fekvő települést joggal nevezhetjük Amerika Sakk-fővárosának - Még ki sem hűltek a székek a néhány napja befejeződött Saint Louis Rapid & Blitz: GrandChessTourt követően, amit Firouzja nyert meg - máris: 19-én kezdődik  a Sinquefield Cupa - A világranglista első 10 játékosából hatan, az első 15-ből kilencen vannak jelen e versenyen - Az első fordulóban szembe ül egymással a világbajnok Ding Liren és kihívója az indiai Gukesh, ugyanekkor találkozik egymással a világranglista harmadik, háromszoros Sinquefield Cupa győztes Caruana - és a rapid-blitz verseny győztese Firozja - Izgalomban, jó játékban nem lesz hiány!  Jó, szórakozást!

 

 

Szerző: Sakk-mester  2024.08.29. 12:10 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása