SAKKOLIMPIA MOSZKVÁBAN. 1956 szeptember 1 -25. Elődöntők. VI. forduló szeptember 6.
Mint a hajóvontatók ("Burlaki") a Volgán - gondolhatta Tóth László technikai vezetőnk a Belgium elleni mérkőzés után- visszaemlékezve a Tretyakov képtárban látottakra.(L. illusztrációkat).
09062.jpg09061.jpg
Csapatunknak nagy arányban kellett nyerni, ami végül nagyon fáradságos nehéz munkával sikerült két napi(!) küzdelemben.Bán Jenő ismét Bély doktort játszatta a negyedik táblán(?!) Magyarország- Belgium 3,5 : 0,5 .( Szabó O ' Kelly remis, 09063.jpg09064.jpgDunkelblum- Barcza 0:1, Benkő- Limbos 1:0, Boey- Bély dr. 0:1.) Szabó nagymesterünk előnybe került, mindent megpróbált a győzelemért, de szívós ellenfelének a végjátékot sikerült döntetlenre menteni. Barcza és Benkő magabiztos győzelmet aratott. Bély dr hátrányos pozícióba került, de a végén - némi szerencsével - a maga javára döntötte el a küzdelmet. (képeken Szabó László és O' Kelly) .
Bán Jenő és Tóth László nyugodtabban várhatta a hátralévő három mérkőzést. Pozíciónkat kicsit javítottuk mert rivális ellenfeleink Románia és az NDK is 3:1 -re győztek, és még Columbiát is figyelembe kellett venni 4:0 -ás győzelme után...(Képeken Bán Jenő és Tóth László.).
09065.jpg09066.jpg
eszes_3.jpg
A bejegyzést írta: Szilágyi Sándor - Alejandro
Szerző: Sakk-mester  2016.09.06. 22:30 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása