Világos lép!

Remélem mindannyian és könnyen ráleltek a megoldásra.

Büszkén vágjátok zsebre az elismerő szavakat, csillogó szemmel magyarázzátok Anyunak és Apunak a nyerést, nevezitek nevén az alkalmazott motívumot.

Ugye a partiban sem mentek el a kétlépéses mattok és más lehetőségek mellett!?

Más az edzés és más a versenyparti.

 

Edzésen tudjátok, hogy a tréner feladataiban mindig van megoldás, ott számolgatjátok a varikat addig, míg rá nem jöttök a megoldásra.

Bizony mondom Nektek, jártam úgy, nem is egyszer, hogy tanítványaim ragyogóan oldották meg a három és négylépéses feladatokat is edzésen, de a játszmáikban kimaradtak a kétlépéses lehetőségek.

Nos, amikor ott is észreveszitik mind, akkor már egy magasabb szintű tudáshoz érkezünk. A következő, felső(bb) szint pedig az lesz, amikor nem véletlenszerűen jönnek létre a "kombis állások" hanem tudatosan hozzátok létre azokat. A szenvedélyes, tehetséggel spékelt sakkszeretet repít a magasabb szint felé.

Tehetség van bennetek, igazoltátok ezt a Mattkör-versenyen, s szenvedélyből, akarásból, elszántságból, kiben, melykőtökben van több?!

Szerző: Sakk-mester  2011.06.09. 18:09 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása