Négy éves lehettem, amikor ez az eset megesett.

A sötéttel bevihetetlen gyalogelőnnyel bíró, nagyszerűen kombináló nagymester, ahelyett, hogy remit ajánlott volna, egy elegáns lépéssel akarta kikényszeríteni azt.

1. - Bg8-at lépett, s akként gondolkodott: ha világos leüti, akkor h2-őt húzok, s ő nem tud ellépni az engem pattba-kényszerítő királyával és bástyájával egyidejűleg.

A lépés megtételekor kedélyes mosollyal szája szegletén nézett ellenfelére, várva a viszonzást és a remi ajánlatot. Mind a mosoly, mind a remi-ajánlat késlekedett.

Ellenfele elfogadta a bástyaáldozatot és ...

Mondjátok meg, mi történhetett, hogyan végződött a parti. Okulás: Soha ne bravúroskodj fölöslegesen, a biztosnak látszó eredmény, még nem eredmény, csak akkor lesz az, ha már aláírtátok a játszmalapot.

Szerző: Sakk-mester  2011.07.13. 05:31 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása