Ismételten ráirányítom figyelmeteket a 205-ös diagramra. Ne adjátok fel, a küzdőszellem és a kitartás nélkülözhetetlen mind a sakkban, mind az életben.

Ne elégedjetek meg "csak" a megoldással.

Olyan lenne az, mint egy adott ösvényen átsétálni az erdőn, megkeresni a hegyen egy szikladarabot, ezer tó országában úszni egyet az egyik tóban. Az erdő, a hegy, a tavak birodalma nem ennyiből áll. Milliónyi szépség, titokvarázs rejtőzik bennük, ahhoz, hogy lásd, felfedezd azokat, a nagy rohanásban meg kell állnod, el kell időznöd,  figyelő szemmel, nyitott elmével, korábbi beidegződéseket levetve, rohanást elvetve, mint a gyermek: mindenre kíváncsian, minden eshetőségre rácsodálkozva, azt kutatva, ízlelgetve kell elmerengned, szemlélned ahhoz, hogy világlátásod megteremtsd, megszerezd.

Nem az a győztes itt, aki hamar végig rohan az úton, hanem az, aki több tudást szerez az utazás alatt!

Tanítványaimtól, olvasóimtól egyaránt kérem a megoldást. Eddig egyetlenegy érkezett!

Hajrá Lányok! Hajrá Fiúk!

Szerző: Sakk-mester  2011.08.02. 06:01 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása