A sakktanulás is olyan, mint a gyermek járni tanulása.
Az elején, a kezdetekkor, mászik, kapaszkodik, feltápászkodik, bukdácsol, majd egyre magabiztosabb, határozottabb lesz.
A sok járás megedzi, másra, többre is alkalmassá teszi.
Fut, egyensúlyoz, ugrik: távolra, magasba, rúg, rollerezik, biciklizik, s hogy ezeket milyen szinten teszi, az szintén a gyakorláson, a tréningen múlik.

A sakkal, a szellemi-játékok királyával is így van ez.
Az érthetetlen érthetővé válik, sőt, Te magad is alkalmazod, a Te arzenálod gyarapszik a tanultakkal, a begyakorlottakkal, s egyre kifejlettebb lesz szellemi izmosodásod.
Memóriatárad kapacitása, koncentrációd mélysége és ideje növekszik, gondolkodásod egyre bonyolultabb feladatok megoldására tesz alkalmassá. Felelősségteljes, gondoskodó és gondolkodó leszel, megtanulsz küzdeni a céljaidért, akaraterőd is íreled. Rájössz, hogy az: ahogy lesz, úgy lesz, szemlélet sehova sem vezet. Kialakulnak saját terveid, elképzeléseid, céljaid, s tudsz lemondani, dolgozni azért, hogy azt elérd.

Szerző: Sakk-mester  2011.08.09. 09:09 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása