Az előbbi  feladatok a rövid-túra kategóriába tartoztak.

Pátria.jpgA képen a Magas Tátra gyöngyszeme, kedvenc helyem: a Csorba tó - amit de sokszor körbejártam, s onnan gyalogtúráztam a Poprád tóhoz - a Pátria Hotellel. Szeretem még Ótátrafüredet a Grand-hotelével, Zgyárt a faházaival, Zakopanét - Lengyelországban - a maga nyüzsgésével, piacával, sétálóutcájával, kávézóival. No és oda úton, rendre megállok Lőcsén, magamba szippantom az engem mindig váró, elém futó "tátraszelét", majd tovább megyek Poprád - a Magas Tátra fővárosa a Tátra kapuja felé. Ezeket a helyeket melegszívvel ajánlom figyelmetekbe.

Mintha csak leugrottatok volna a szálló mögötti tóhoz, a hotelszobátok előtt csörgedező patakhoz. Olyan volt az, mintha a Nap nem is sütne hosszan, kitartóan, csak villantana egyszer-kétszer. Ehhez a mostani túrához, hozzá kell készülni, vizet, elemózsiát pakolni a hátizsákba, mert eltart egy ideig, de cserébe annyi mindent megmutat bájából, logikájából, szépségéből, hogy megéri a fáradtságot. Jó utazást Barátaim!

Pos,hogyan255.jpg

Szerző: Sakk-mester  2011.10.20. 08:01 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása